πνευμονια συμπτωματα | ευλογια στα προβατα αντιμετωπιση | αιματοκριτης | εξω σφαγίτιδα
15 ΑΥΓ 2000

Όροι με ειδικό ενδιαφέρον στο κείμενο:

Στίλβωση


Άλλες ονομασίες

Γυάλισμα.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η στίλβωση ή γυάλισμα των δοντιών όπως είναι ευρύτερα γνωστή, είναι μια διαδικασία που γίνεται μετά την απομάκρυνση της πέτρας από τα δόντια, με σκοπό να κάνει τις επιφάνειες τους λείες, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολη την προσκόλληση της πέτρας πάνω σ’ αυτές.

Η στίλβωση αποτελεί την τελευταία πράξη της αποτρύγωσης (απομάκρυνση της πέτρας). Ο σκοπός της είναι να καταστήσει τις επιφάνειες των δοντιών όσο το δυνατόν ποιο λείες ούτως ώστε η πέτρα να μην προσκολλάται εύκολα σ’ αυτές. Ταυτόχρονα απομακρύνονται και τυχών εναπομείναντες χρωστικές και έτσι πολύ κόσμος πιστεύει ότι με την στίλβωση ασπρίζουν τα δόντια πράγμα που είναι λάθος. Κατά τη στίλβωση χρησιμοποιείται μια ειδική οδοντόκρεμα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πιο «σκληρή» απ’ αυτήν που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας. Με την βοήθεια ειδικής βούρτσας που προσαρμόζεται στον τροχό απλώνεται και τρίβεται πάνω στα δόντια. Η στίλβωση είναι μια διαδικασία τελείως ανώδυνη και φυσικά ακίνδυνη για τα δόντια, αφήνει δε μια πολύ ευχάριστη αίσθηση καθαρότητας μέσα στο στόμα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.