Oικολογικές διακοπές με το WWF

Oικολογικές διακοπές με το WWFΚατασκηνώσεις εθελοντικής εργασίας στις περιοχές όπου εκπονεί προγράμματα προστασίας της ελληνικής φύσης, οργανώνει όπως κάθε χρόνο και φέτος το καλοκαίρι το WWF Ελλάς. Στόχος των θερινών κατασκηνώσεων είναι να κατανοήσουν πληρέστερα οι εθελοντές το έργο του WWF Ελλάς στην Ελληνική φύση και να συμμετάσχουν ενεργά στη λειτουργία του προγράμματος. Γι αυτό και το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς. Σε κάθε κατασκήνωση συμμετέχουν 15 άτομα – 13 εθελοντές και 2 ομαδάρχες – μέλη του WWF Eλλάς, ηλικίας 19-35 ετών.

Η διαμονή γίνεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις των τοπικών φορέων. Το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής αποτελεί ευθύνη των εθελοντών της ομάδας με συντονισμό των ομαδαρχών. Επιφυλάσσονται όμως στους συμμετέχοντες και γαστριμαργικές εκπλήξεις σε τοπικές ταβέρνες. Οι περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή των κατασκηνώσεων θα γίνονται κυρίως με τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς, και τα οχήματα των προγραμμάτων.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν επτά κατασκηνώσεις κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου:

Δέλτα Αξιού, 12/7-26/7:

Διάνοιξη μονοπατιού κατά μήκος του ποτάμιου δέλτα, κατασκευή ξύλινου φράχτη, σήμανση της προστατευόμενης περιοχής. Διαμονή στο Τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης για το Δέλτα Λουδία-Αξιού-Αλιάκμονα και Αλυκής Κίτρους που βρίσκεται στο Δήμο Χαλάστρας.

Αμπελόκηποι Ζακύνθου, 16/7-30/7:

Καθαρισμός βιοτόπου θαλάσσιας χελώνας, συλλογή και ταξινόμηση βιοτικών και αβιοτικών στοιχείων από τις προστατευόμενες παραλίες. Προτεραιότητα έχουν άτομα που ασχολούνται με το κλάδο της βιολογίας. Διαμονή στο δημοτικό σχολείο των Αμπελοκήπων.

Λίμνη Κερκίνη, 17/7-31/7:

Κατασκευή τεχνητών φωλιών για υδρόβια πουλιά, περίφραξη προστατευόμενης περιοχής. Διαμονή στο κλειστό γυμναστήριο της Βυρώνειας Κερκίνης.

Δέλτα Εβρου, 31/7-13/8:

Καθαρισμός ποταμού Λουτρού, σήμανση και συντήρηση μονοπατιού. Διαμονή σε δασικό κατάλυμα της περιοχής του Λουτρού.

Περιοχή Πρεσπών, 2/8-16/8:

Αναστήλωση του παλαιού νερόμυλου της περιοχής, συντήρηση των παρατηρητηρίων. Διαμονή στο δημοτικό σχολείο του Αγ. Γερμανού.

Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, 7/8-21/8:

Καθαρισμός και συντήρηση των μοναδικών πλακόστρωτων μονοπατιών της περιοχής. Διαμονή στο δημοτικό σχολείο των Κάτω Πεδινών.

Λευκίμμη Έβρου, 16/8-30/8:

Συντήρηση και σήμανση του παλαιού μονοπατιού της περιοχής. Διαμονή στο Κέντρο Πρόνοιας του χωριού.

Oικολογικές διακοπές με το WWF

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση