ανατομια μηρου | παρενέργειες από εμβόλιο πνευμονιόκοκκο | εγκυμοσυνη τρανσαμιναση | ayjhmena vma

ΡΗΞΗ ΜΑΚΡΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ


Γενικά

Ο δικέφαλος βραχιόνιος μυς είναι σημαντικός μυς του βραχίονος, υπεύθυνος κυρίως για την κάμψη του αγκώνος. Εκφύεται με δυο κεφαλές, την μακρά και την βραχεία, από το υπεργλήνιο φύμα της ωμοπλάτης και από την κορακοειδή απόφυση της ωμοπλάτης. Ρήξη της μακράς κεφαλής γίνεται μέσα στην δικεφαλική αύλακα του βραχιονίου, περιοχή που παρουσιάζει εκφύλιση από κακή τοπική κυκλοφορία.

Κλινική εικόνα

Ο ασθενής έχει ένα αίσθημα υποχώρησης στη πρόσθια επιφάνεια του ώμου κατά το σήκωμα βάρους μαζί με μέτριο πόνο, ο οποίος αργότερα υποχωρεί. Η πάθηση είναι έκδηλη κατά την διάρκεια κάμψης του αγκώνα, όπου διαπιστώνεται προβολή της γαστέρας του δικεφάλου πιο περιφερικά από το κανονικό, και είναι μικρότερη στην επιμήκη διάμετρο της.

Θεραπεία

Η αναπηρία που προκαλείται είναι ασήμαντη, έτσι τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται ιδιαίτερη θεραπεία. Μόνο σε νέους αθλητές μπορεί να γίνει συρραφή του τένοντα στα τοιχώματα της δικεφαλικής αύλακας και όχι στο κεντρικό τμήμα του τένοντα.

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2017 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.