Αποζημίωση 50 εκατομμυρίων για το θάνατο βρέφους

Το ποσό των πενήντα εκατομμυρίων δραχμών καλείται να καταβάλει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε οικογένεια Μουσουλμάνων από το Μεγάλο Δέρειο Εβρου, για το θάνατο του μόλις 15 μηνών παιδιού τους. Το περιστατικό συνέβη στις 10 Νοεμβρίου του 1995 όταν η οικογένεια Τζαφέρογλου μετέφερε τον ηλικίας 15 μηνών Ουφούκ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με αιτία κατάποση ξένου αντικειμένου-σύμφωνα με τους γονείς φασόλι…, όπως αναγράφεται σε βιβλίο κίνησης ασθενών.

Ο εφημερεύων ειδικευόμενος στη γενική χειρουργική γιατρός Β.Γ. κατέθεσε ότι εξέτασε πρώτος το μικρό παιδί, αλλά δεν διαπίστωσε τίποτα παθολογικό. Κάτι αντίστοιχο διαπίστωσε και ο Μ.Μ. εφημερεύων γιατρός χειρούργος, ενώ έκανε και ακτινογραφία θώρακος, χωρίς όμως να βρει κάτι. Συνέστησε δε στους γονείς να επισκεφθούν τον ιδιώτη παιδίατρο Δ.Γ., γιατί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν εφημέρευε παιδίατρος.

Ο ιδιώτης παιδίατρος δήλωσε ότι το παιδί παρουσίαζε ελαφρά δύσπνοια και βήχα και από την εξέταση με τα ακουστικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φασόλι βρισκόταν στο στομάχι και τα παραπάνω συμπτώματα οφείλονταν σε βρογχίτιδα και συνέστησε φαρμακευτική αγωγή, τόνισε δε ότι αν το φασόλι είχε αποφράξει βρόγχο, το παιδί θα είχε έντονη δύσπνοια και κυάνωση και τότε θα ήταν απαραίτητο να διακομιστεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για να υποβληθεί σε βρογχοσκόπηση.

Η μητέρα Φατμέ Τζαφέρογλου με τον συγγενή της Μουχαρέμ επέστρεψαν με το παιδί στο Μεγάλο Δέρειο. Επειδή ο Ουφούκ ανέπνεε με δυσκολία, στις 7.30 το απόγευμα ξεκίνησαν για την Αλεξανδρούπολη αλλά στη διαδρομή το παιδί πέθανε. Ακολούθησε νεκροψία-νεκροτομή όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη του φασολιού στους δύο στελεχιαίους βρόγχους.

Επιβεβαιώθηκε δηλαδή αυτό που έλεγε από την πρώτη στιγμή η μητέρα του παιδιού. Ετσι, στο δικαστήριο όπου έφθασε η αγωγή της οικογένειας κατά του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και με την υπ’ αριθμ. 85/2001 απόφαση, θεωρήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση και μη ορθή αντιμετώπιση της υγείας του βρέφους και για λόγους ψυχικής οδύνης δέχτηκε το αίτημα της οικογένειας για καταβολή του ποσού των 50 εκατ. δρχ από το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί αθωώθηκαν με προηγούμενη οριστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση