Συνέλαβε τρίδυμα, ενώ ήταν ήδη έγκυος τριών μηνών

Εμεινε έγκυος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μία γυναίκα από την Ιταλία, η οποία την προσεχή εβδομάδα θα γεννήσει ένα κοριτσάκι και σε τρεις περίπου μήνες θα επιστρέψει στο νοσοκομείο για να γεννήσει τρίδυμα. Εάν και οι δύο γέννες στεφθούν με επιτυχία, θα είναι το πρώτο περιστατικό στην ιστορία όπου μία γυναίκα μένει έγκυος κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Η Φλάβια ντ΄ Αντζελο, η οποία είναι είκοσι χρονών, αρνείται ότι υποβλήθηκε σε οποιαδήποτε ορμονική θεραπεία ή άλλου είδους θεραπεία γονιμότητας, ενώ έχει ήδη ονομάσει το πρώτο της παιδί, Ντενίς.

Κατά την επίσκεψή στο γιατρό της, στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, για εξετάσεις ρουτίνας και υπέρηχο, βρέθηκε ότι εκτός από τη Ντενίς, κυοφορούσε τρία ακόμα έμβρυα.

Θεωρητικά η διπλή εγκυμοσύνη δεν είναι δυνατή, διότι κατά τη διάρκεια της κύησης υπάρχει διακοπή της ωορρηξίας ενώ η πιθανότητα για μία γυναίκα να κάνει τρίδυμα είναι μία στις έξι χιλιάδες.

Οι γιατροί που παρακολουθούν την νεαρή μητέρα, θεωρούν ότι εκτός από σπάνιο, το περιστατικό αυτό είναι και ιδιαίτερα δύσκολο στην αντιμετώπιση του, καθώς κατά τη διάρκεια του τοκετού του πρώτου παιδιού θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για την ζωή των τριδύμων.

Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόωρης γέννησής τους, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποια μέθοδος τοκετού θα είναι η πιο ασφαλής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση