Με αρσενικό δηλητηριάστηκε ο Ναπολέοντας

Την άποψη ότι ο Ναπολέοντας δηλητηριάστηκε με αρσενικό στη διάρκεια της τελευταίας αιχμαλωσίας του στη νήσο της Αγίας Ελένης στο νότιο Ατλαντικό, επιβεβαιώνουν τρεις κορυφαίοι Γάλλοι επιστήμονες μετά από την επιστημονική ανάλυση μίας “τούφας” των μαλλιών του Γάλλου αυτοκράτορα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η θέση που διατυπώνεται και από τον ιδρυτή της Διεθνούς Εταιρείας Μελετών για τον Ναπολέοντα, Καναδό κ. Μ Βάιντερ, ο οποίος
είχε ζητήσει την επιστημονική συνδρομή των τριών Γάλλων επιστημόνων-ερευνητών, επιδιώκοντας να επαληθευτεί ανάλογη εργαστηριακή έρευνα που έγινε σε εργαστήρια του Εφ Μπι Αϊ στη διάρκεια του 1995.

Υστερα απο τη συμφωνία και των τριών Γάλλων επιστημόνων-ερευνητών, ο Βάιντερ μέσω εκπρόσωπου του σχολίασε ότι για όσους επιμένουν να αμφιβάλλουν για τη δηλητηρίαση του Ναπολέοντα, απομένει μόνον να ζητηθεί η εκταφή του ώστε να γίνουν κι άλλες αναλύσεις.

Ο Ναπολέων πέθανε, σε ηλικία 51 ετών, στις 5 Μαΐου του 1821, στη νήσο της Αγίας Ελένης όπου εκρατείτο αιχμάλωτος των Εγγλέζων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση