Συλλογή υπογραφών από παιδιά κατά του Ρατσισμού συγκεντρώνει ο ΟΗΕ

Ενόψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ κατά του Ρατσισμού, των Φυλετικών Διακρίσεων, της Ξενοφοβίας και της Μισαλλοδοξίας, το Κέντρο Πληροφοριών του ΟΗΕ καλεί παιδιά ηλικίας 6 ως 18 χρονών να υπογράψουν μια διακήρυξη με την οποία θα υπόσχονται να πολεμήσουν το ρατσισμό σε όλες του τις μορφές.

Η συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει σε όλες τις χώρες του κόσμου, με τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών. Ολες οι υπογραφές θα σταλούν για να εκτεθούν στους χώρους όπου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη στη Νότια Αφρική, από τις 31 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου.

‘Μισαλλοδοξία, μίσος, προκατάληψη. Αυτά είναι τα άσχημα συμπτώματα μιας αρρώστιας από την οποία η ανθρωπότητα υποφέρει πάντα και παντού. Ο ρατσισμός μπορεί και πρέπει να νικηθεί’ λέει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κ. Κόφι Αναν.

Και επειδή δυστυχώς στην εποχή μας παρατηρείται έξαρση των απάνθρωπων αυτών φαινομένων, ακόμα και με νέες μορφές άγνωστες ως πρόσφατα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει το έτος 2001 ως το ‘Διεθνές Έτος Κινητοποίησης κατά του Ρατσισμού, των Φυλετικών Διακρίσεων, της Ξενοφοβίας και της Μισαλλοδοξίας’.

Παράλληλα με τη συλλογή υπογραφών, το Κέντρο συλλέγει και έργα τέχνης παιδιών, από τα οποία θα επιλεγούν τα καλύτερα για να αποσταλούν στη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβουν μέρος σε έκθεση έργων τέχνης στο περιθώριο της Διάσκεψης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Κέντρου, στη Λεωφόρο Αμαλίας 36, Σύνταγμα, κ. Μίρκα Γόντικα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων. ). Για να υπογράψετε μπορείτε να επισκεφθείτε τα ως άνω γραφεία του κάθε μέρα 10.00 – 13.00. Επίσης όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συλλέξει υπογραφές, κάτω από το κείμενο που ακολουθεί και να το αποστείλει ταχυδρομικώς το αργότερο ως τις 10 Μαΐου 2001.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΩΣ ΝΕΟΣ/ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ.
ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΩ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”.

ΟΝΟΜΑ-ΗΛΙΚΙΑ-ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση