Ποινική δίωξη κατά στελεχών του Νοσοκομείου της Ρόδου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Οικονόμου, εναντίον της διοίκησης του κρατικού νοσοκομείου της Ρόδου, διευθυντικών στελεχών του ιδρύματος, γιατρών, ιδιωτών και παντός υπευθύνου, για απάτη, άμεση συνέργεια σε απάτη, πλαστογραφία, ανθρωποκτονία απο αμέλεια, παράβαση καθήκοντος, κ.α. Πρόκειται για σειρά καταγγελιών που έγιναν στον κ. Οικονόμου, απο τον αρχίατρο του νοσοκομείου Εμμανουήλ Κουκάκη και τη διευθύντρια των διοικητικών υπηρεσιών Αικατερίνη Φουσιάνη και οι οποίες αφορούν ατασθαλίες, παραλείψεις κλπ. της διοίκησης του ιδρύματος, αλλά και γιατρών και ιδιωτών, που εμπλέκονται σε πολλές και σοβαρές υποθέσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις καταγγελίες, ο μέν αρχίατρος Ε.Κουκάκης αντικαταστάθηκε απο τη θέση του, η δε κυρία Φουσιάνη αποσπάστηκε στο Ιδρυμα Ανιάτων Κολυμπίων.

Για τις υποθέσεις αυτές κλήθηκαν και κατέθεσαν μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου, γιατροί και άλλοι, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενήργησε ο αντεισαγγελέας κ. Οικονόμου, ο οποίος και άσκησε τις ποινικές διώξεις ως εξής:

1. Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, με συνολική ζημία άνω των 25 εκατ. δρχ. κατά παντός υπευθύνου ασκούντος διοίκηση στο νοσοκομείο, καθώς και διευθυντικών στελεχών. Αφορά οικονομικές ατασθαλίες σχετικά με τη λειτουργία του κυλικείου, την προμήθεια ιματισμού, την εγκατάσταση μονάδας εντατικής θεραπείας, την προμήθεια καρδιογράφου και την προμήθεια καρδιολογικού υλικού.

2. Για άμεση συνέργεια στην απάτη, με συνολική ζημία άνω των 25 εκατ. δρχ., κατά ιδιωτών που συνεργάστηκαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου στις παραπάνω υποθέσεις.

3. Για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος κατά γιατρών οι οποίοι φέρονται να εισέπραξαν αμοιβές εφημεριών (ύψους τριών εκατ. δρχ.) τις οποίες δεν πραγματοποίησαν.

4. Για άμεση συνέργεια σε απάτη σε βαθμό πλημμελήματος κατά παντός υπευθύνου ασκούντος διοίκηση που κατέβαλε τα ποσά των εφημεριών.

5. Για πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος κατά παντός υπευθύνου για αλλοίωση των πρακτικών του ΔΣ.

6. Για ανθρωποκτονία απο αμέλεια κατά παντός υπευθύνου, που αφορά τις συνθήκες του θανάτου Αγγλου τουρίστα και

7. Για παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. Αφορά τη μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρα του νοσοκομείου στο ιδιωτικό ιατρείο “Κριτώ” σε γνώση του διοικητικού και ιατρικού προσωπικού.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον ανακριτή κ. Βασ. Παπανικόλα για τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση