Η πλαστική του Προφίλ

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική μοιάζει λίγο με γλυπτική ! Όπως για να γίνει μία προτομή πρέπει να γνωρίζουμε με σαφήνεια το πρότυπό μας για να του δώσουμε ζωογόνο έκφραση, έτσι και στη ρινοπλαστική το ζητούμενο είναι μία όμορφη διακριτική μύτη που να ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του ενδιαφερόμενου ανθρώπου. Μόνο τότε μπορούμε να κατανοήσουμε την ευχάριστη θέση του ειδικού γιατρού που θα βοηθήσει με τις γνώσεις του και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο τη διακριτική βελτίωση της εικόνας που πέτυχε στο πρόσωπό του με μία μικρή επέμβαση που διαρκεί μόλις 50 λεπτά της ώρας. Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, όλα είναι όπως πριν, χωρίς σημάδια ή ενοχλήσεις, ενώ τόσο το προφίλ (πλάγια όψη) όσο και η πρόσθια όψη του προσώπου δείχνουν πλέον την δυναμική της καινούριας ξεκούραστης εικόνας.

H έκφραση του προσώπου απαλλαγμένη από αντιαισθητικές δύσμορφες λεπτομέρειες των γραμμών του, παραμένει αναλλοίωτη. Το χαμόγελο αποκτά άλλη δυναμική. Το βλέμμα γίνεται πιο γλυκό όταν μια πλατειά μύτη γίνει πιο λεπτή, αυξάνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ των ματιών, κάνοντας τα μάτια να αναδείξουν την ομορφιά τους.

Τα νεανικά μάγουλα γίνονται πιο σημαντικά όταν η αντιαισθητική γαμψή ράχη μιας μύτης έχει εξαφανιστεί. Έτσι τα στοιχεία αυτά τονίζονται περισσότερο και ενισχύουν την κοινωνική επαφή μεταξύ των ανθρώπων.

Διάφραγμα της μύτης

Κάτω από το σκελετό της μύτης όμως υπάρχει και το διάφραγμα (που αποτελείται κυρίως από μια χόνδρινη «λάμα» από μπροστά μέχρι τη ρίζα της μύτης). Το διάφραγμα εκτός του ότι υποστηρίζει τη ράχη της ρινός, παίζει βασικό ρόλο και στην αναπνευστική λειτουργία, χωρίζοντας τα δύο ρουθούνια και βοηθώντας μέσα από τη δημιουργία δύο βαλβίδων στην καλύτερη αναπνοή.

Εάν το ρινικό διάφραγμα αποκλίνει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, τότε το ένα ρουθούνι μεγαλώνει και το άλλο μικραίνει, δυσκολεύοντας πάρα πολύ την αναπνοή, κυρίως τη νύχτα. Αυτό αναγκάζει πολλές φορές τον ασθενή που αισθάνεται την έντονη δυσφορία από την έλλειψη αναπνοής και ανοίγει το στόμα για να αναπνεύσει καλύτερα, χωρίς πολλές φορές να τα καταφέρνει (αισθάνεται έλλειψη).

Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να αξιολογήσει και να διορθώσει την κατάσταση κατά την επέμβαση. Αυτό γίνεται εύκολα γιατί το διάφραγμα παίζει ρόλο και στο σχηματισμό της γωνίας που σχηματίζεται μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους του στόματος (ρινοχειλική γωνία), που συνήθως έχει άνοιγμα 90-110 μοίρες), δείχνοντας η μύτη πιο πολύ ή λίγο ανασηκωμένη.

Πηγούνι

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην αντιμετώπιση της αρμονίας του προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι η διόρθωση μόνο της μύτης και του διαφράγματος ίσως να μην αρκεί για να δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Πολλές φορές άτομα με μεγάλη και γαμψή μύτη παρουσιάζουν υποπλασία του πηγουνιού, με αποτέλεσμα η μύτη να φαίνεται ακόμη πιο μεγάλη. Αν ο πλαστικός χειρουργός δεν δώσει την αναγκαία σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια, ίσως να μην αφήσει τελικά ικανοποιημένο τον ενδιαφερόμενο.

Δύο τρόποι υπάρχουν για να διορθωθεί το πηγούνι:

Α) Να αυξηθεί
Β) Να μειωθεί η προβολή του ή το μέγεθός του

Η μείωση επιτυγχάνεται με μικρές οστεοτομές του πηγουνιού που γίνονται μέσα από το στόμα, χωρίς να αφήνουν καθόλου εξωτερικά σημάδια ή μώλωπες. Η αύξηση γίνεται είτε με εμφυτεύματα από τεχνητό οστούν (κοράλι, υδροξυπατίτης), είτε με τη χρήση του ίδιου του υλικού από το σώμα μας. Αν η διόρθωση του πηγουνιού γίνεται ταυτόχρονα με τη ρινοπλαστική, τότε το πιο ιδανικό υλικό για να χρησιμοποιηθεί είναι το ίδιο το οστούν από τη ράχη της μύτης που αφαιρέθηκε κατά την ταυτόχρονη ρινοπλατική. Είναι προσωπική μου τακτική, να εφαρμόζω αυτή την τεχνική σε κάθε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αφού όλοι οι πελάτες στους οποίους εφάρμοσα την τεχνική αυτή, έμειναν ενθουσιασμένοι. Αν όμως κάποιος έχει διαφορετική άποψη, το υλικό αυτό εύκολα αφαιρείται και το πηγούνι γίνεται όπως ήταν πριν την επέμβαση. Είναι δηλαδή αναστρέψιμη κατάσταση και απόλυτα ασφαλής. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα τεμάχια του διαφράγματος που αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της διόρθωσης των αναπνευστικών οδών. Βεβαίως, η επέμβαση δεν πονάει καθόλου και διαρκεί μόνο 15 λεπτά της ώρας. Επιπλέον, τα ράμματα είναι όλα εσωτερικά και απορροφήσιμα και έτσι δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Στο τέλος της πρώτης μετεγχειρητικής εβδομάδας δεν υπάρχει κάνενα σημάδι που να δείχνει ότι το πηγούνι υπέστη αυξητική ή μειωτική επέμβαση ενώ το πρόσωπο έχει πλέον την αρμονία που έχει σχεδιαστεί από πριν.

Λιποαναρρόφηση του λαιμού

Αυτή είναι μία ακόμη πολύτιμη συμπληρωματική επέμβαση απαραίτητη στις περισσότερες επεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση του προφίλ. Γίνεται με τοπική αναισθησία και με τη χρήση μιας πολύ λεπτής κάνουλας (0,5 χιλιοστών), η οποία τοποθετείται στην περιοχή του προγουλιού μέσα από μία πολύ μικρή οπή που γίνεται πίσω από το λοβό του κάθε αυτιού. Με τη μέθοδο αυτή, που γίνεται ταυτόχρονα με όλες τις προηγούμενες ή και μόνη της, επιτυγχάνεται αφαίρεση του λίπους που βρίσκεται στο λαιμό πίσω από το πηγούνι. Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και η αποθεραπεία γίνεται μέσα σε 3 ημέρες. Πολλές φορές με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται και μερική σύσφιξη ενός χαλαρωμένου λαιμού, όταν ο ενδιαφερόμενος θέλει να αποφύγει κάποιο mini lift του τραχήλου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση