To CDC συνιστά πλέον ομαδικό εμβολιασμό για την μηνιγγίτιδα

To CDC συνιστά πλέον ομαδικό εμβολιασμό για την μηνιγγίτιδαΑξιωματούχοι του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων συνιστούν στους μαθητές των κολλεγίων να ενημερωθούν για την επιδημική μηνιγγίτιδα και να εμβολιασθούν ομαδικά κατά του μικροβίου που προκαλεί την δυνητικά θανατηφόρα λοίμωξη.

Ας σημειωθεί οτι μέχρι τώρα οι εμβολιασμοί κατα του μηνηγγιτιδόκοκκου, συνιστώντο κατά την διάρκεια επιδημίας και μόνο σε αυτούς που δυνητικά είχαν εκτεθεί στην λοίμωξη. Όμως η ασφάλεια και η αυξημένη προφύλαξη που παρέχει το καινούργιο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδος ώθησε το CDC να υιοθετήσει τον ομαδικό εμβολιασμό. Στην χώρα μας ο συγκεκριμένος εμβολιασμός δεν συνιστάται συστηματικά απο τις υγειονομικές αρχές, μέχρι στιγμής.

Η επιδημική μηνιγγίτις είναι μία λοίμωξη που προσβάλλει περίπου 3000 Αμερικανούς το χρόνο και προκαλεί 500 θανάτους. Μία μεγάλη ομάδα απο αυτούς είναι έφηβοι-μαθητές ιδιαίτερα αυτοί που μένουν σε κοιτώνες. Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, αυχενική δυσκαμψία και συχνά μπερδεύονται με κοινές λοιμώξε ις. Χωρίς θεραπεία η νόσος προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, νεφρική ανεπάρκεια, καταπληξία και θάνατο. Εάν η θεραπεία με ειδικά αντιβιωτικά αρχίσει έγκαιρα η νόσος ελέγχεται.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση