καταγμα ωμου | ποσες θερμιδες εχει το μουστοκουλουρο | εντερο απορροφηση | φυματίωση | εκκόλπωμα δωδεκαδακτύλου

To CDC συνιστά πλέον ομαδικό εμβολιασμό για την μηνιγγίτιδαΑξιωματούχοι του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων συνιστούν στους μαθητές των κολλεγίων να ενημερωθούν για την επιδημική μηνιγγίτιδα και να εμβολιασθούν ομαδικά κατά του μικροβίου που προκαλεί την δυνητικά θανατηφόρα λοίμωξη.

Ας σημειωθεί οτι μέχρι τώρα οι εμβολιασμοί κατα του μηνηγγιτιδόκοκκου, συνιστώντο κατά την διάρκεια επιδημίας και μόνο σε αυτούς που δυνητικά είχαν εκτεθεί στην λοίμωξη. Όμως η ασφάλεια και η αυξημένη προφύλαξη που παρέχει το καινούργιο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδος ώθησε το CDC να υιοθετήσει τον ομαδικό εμβολιασμό. Στην χώρα μας ο συγκεκριμένος εμβολιασμός δεν συνιστάται συστηματικά απο τις υγειονομικές αρχές, μέχρι στιγμής.

Η επιδημική μηνιγγίτις είναι μία λοίμωξη που προσβάλλει περίπου 3000 Αμερικανούς το χρόνο και προκαλεί 500 θανάτους. Μία μεγάλη ομάδα απο αυτούς είναι έφηβοι-μαθητές ιδιαίτερα αυτοί που μένουν σε κοιτώνες. Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, αυχενική δυσκαμψία και συχνά μπερδεύονται με κοινές λοιμώξε ις. Χωρίς θεραπεία η νόσος προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, νεφρική ανεπάρκεια, καταπληξία και θάνατο. Εάν η θεραπεία με ειδικά αντιβιωτικά αρχίσει έγκαιρα η νόσος ελέγχεται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.