ανεπιθυμητες παρενεργειες thyrostat | συχνοουρια χωρις πονο | ουρια | εμβρυο καρδιακη λειτουργια

Ινωμα από ερεθισμό


Άλλες ονομασίες

Τραυματικό ίνωμα.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Το ίνωμα από ερεθισμό είναι μια αλλοίωση με την μορφή όγκου μέσα στο στόμα, που συμβαίνει αρκετά συχνά και οφείλεται σε κάποιον χρόνιο ερεθισμό.

Παθογένεια

Το ίνωμα από ερεθισμό οφείλεται σε κάποιον χρόνιο ερεθισμό που δρά στο στόμα όπως από κάποιο οξύαιχμο δόντι, μια κακή προσθετική εργασία(π.χ. στεφάνη) ή ακόμα και από δάγκωμα του μάγουλου(παρειά),των χειλέων ή της γλώσσας που γίνεται σαν συνήθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.Το ίνωμα προκύπτει μετά από τον πολ/σμό των φυσιολογικών κυττάρων και μάλιστα εκείνων που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για την άμυνα του απέναντι στον παράγοντα που προκαλεί αυτόν τον χρόνιο ερεθισμό.

Κλινική εικόνα

Εμφανίζεται σαν όγκος στην εσωτερική επφάνεια(βλεννογόνος) της παρειάς, πάνω στα χείλη ή την γλώσσα, το μεγεθός του ποκίλλει, έχει λεία επιφάνεια και το χρώμα του είναι φυσιολογικό σαν του υπόλοιπου βλεννογόνου.

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται από την κλινική εικόνα και το ιστορικό του ασθενή.

Αντιμετώπιση

Ο γιατρός θα αφαιρέσει χειρουργικά το ίνωμα από ερεθισμό ενώ θα φροντίσει και για την εξάλειψη κάθε πιθανής αιτίας που μπορεί να το προκάλεσε.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.