συριγμος θωρακα | gelio zali | σκωληκοειδίτιδα | εκτακτοι χτυποι καρδιας | εμβόλιο φυματιωσης

Βλεννογονοκήλη των παραρρίνιων κόλπων


Πρόκειται για σακοειδή διεύρυνση του βλεννογόνου του κόλπου, που πιέζει τον βολβό του ματιού και παίρνει τη μορφή κύστεως με υγρό περιεχόμενο. Αποδίδεται σε ατρησία ή μακροχρόνια απόφραξη του στομίου του κόλπου και σε εκφύλιση του βλεννογόνου του. Αν το υγρό της κύστης μολυνθεί, μιλάμε για βλεννογοπυοκήλη.

Εκδηλώνεται με τοπική διόγκωση (στην ψηλάφηση έχει χαρακτηριστικό τρισμό σαν σπασμένο τσόφλι αυγού) και διπλωπία. Κεφαλαλγία και τοπικός πόνος παρουσιάζονται σε σχηματισμό πύου, οπότε η αντιμετώπιση κρίνεται επείγουσα για την αποφυγή επιπλοκών.

Η διάγνωση γίνεται από την κλινική και ακτινολογική εικόνα και η θεραπεία είναι χειρουργική (αφαίρεση της κύστεως και διάνοιξη του στομίου του πόρου του κόλπου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.