θηλωμα | βοτανα για τον αλλεργικο βηχα | σπινθηρογραφημα | θυλακιο στον κόλπο | τοξικότητα αρσενικού | ponos miti

Πότε πληρώνουμε και πότε ΟΧΙ στον ΕΟΠΥΥ

Προς αποφυγή πιθανής παραπληροφόρησης των πολιτών, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ενημερώνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους.


Πηγή: Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η ενημέρωση των ασφαλισμένων αλλά και πολλών ΜΜΕ είναι ελλιπής σε θέματα οικονομικών υποχρεώσεων ασφαλισμένων όταν κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας μέσω του ΕΟΠΥΥ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα της δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε ασφαλισμένους και κοινή γνώμη, χωρίς "αγαθές" προθέσεις αρκετές φορές!

Αυτό τονίζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) και συνεχίζει:

Σε κάθε περίπτωση η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε έκνομη συμπεριφορά και ζητά για όσους υπάρχουν στοιχειοθετημένες αποδείξεις να αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προς αποφυγή πιθανής παραπληροφόρησης των πολιτών, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), ως βασικός στυλοβάτης του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενημερώνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους που επισκέπτονται καθημερινά τα ιατρεία ότι η ιατρική επίσκεψη σε συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ απαιτεί καμία πληρωμή εκτός αν:

  1. Υπάρχουν ιατρικές πράξεις και άρα νόμιμη συμμετοχή 15%.
  2. Η επίσκεψη είναι εκτός πλαφόν των 400 επισκέψεων και έχει ενημερωθεί γι’ αυτό ο ασφαλισμένος.
  3. Ο ασφαλισμένος επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών που ΔΕΝ έχουν κοστολογηθεί από τον ΕΟΠΥΥ και άρα ο γιατρός δικαιούται να ζητήσει νόμιμα αμοιβή γι’ αυτές.
  4. Ο ασφαλισμένος επιλέξει με δική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί το γιατρό εκτός των ωρών λειτουργίας του ιατρείου και έχει συμφωνήσει για ιδιωτική επίσκεψη.

Οφείλουμε να πληροφορήσουμε επίσης:

  1. Εκτός από τις περιπτώσεις με 15% συμμετοχή σε πράξεις (όπου το ηλεκτρονικό σύστημα βγάζει ακριβώς το ποσό που ΝΟΜΙΜΩΣ επιβαρύνεται ο ασθενής) δεν υπάρχει διατίμηση στην τιμή επίσκεψης. Αυτό σημαίνει ότι ΝΟΜΙΜΩΣ ο κάθε γιατρός δικαιούται να ζητήσει όποιο ποσό επιθυμεί από τον ασθενή αν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι για τους οποίους ο ΕΟΠΥΥ δεν εμπλέκεται στο κόστος της παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
  2. Είναι επίσης γνωστό ότι εκτός των συμβεβλημένων ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί έχουν νόμιμα το δικαίωμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ από το ΕΟΠΥΥ και συνεπώς τη δυνατότητα να δίνουν φάρμακα και εξετάσεις μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι παραπάνω γιατροί όμως πληρώνονται νομίμως ιδιωτικά ΜΟΝΟ από τον ασθενή και ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καμιά σχέση με το κόστος της επίσκεψης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων ιατρών εξυπηρετούν το σύνολο των ασφαλισμένων, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο του Νόμου. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που έχει εκλείψει η αφόρητη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων παλαιότερων εποχών που οι πολίτες ΔΕΝ επιθυμούν να θυμούνται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.