ηπατιτιδα β μεταδοση με δαγκωμα | λευχαιμια ερπης | ονειρώξεις | σαρκωμα μητρας | σφηνοειδης κολπος τι ειναι

ΠΑΓΝΗ: Έσωσαν ασθενή χωρίς να λογαριάσουν εφημερία

Μέσω του Candianews, ο Αντώνης Ανδρικάκης, ο άνθρωπος που σήμερα είναι στη ζωή επειδή κάποιοι Άνθρωποι δεν λογάριασαν κούραση, κόπο, εφημερία, απευθύνει ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους.


Πηγή: Candianews.gr

Δεν είναι μόνο η διάλυση της δημόσιας υγείας, δεν είναι μόνο η θλίψη για τις μνημονιακές πολιτικές. Ούτε μόνο τα φακελάκια. Στα ελληνικά νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν σε υψηλό επίπεδο και το λειτούργημά τους και την προσφορά προς τον άνθρωπο, όταν εκείνος έχει την ανάγκη τους. Κι αυτοί είναι τελικά που κρατούν ένα σύστημα ζωντανό, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζονται το θέλουν νεκρό...

Ξημέρωμα Τρίτης 22 Οκτωβρίου. Από το Βενιζέλειο μεταφέρεται επειγόντως με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ασθενής με ρήξη ανευρύσματος. Η ζωή του κινδυνεύει κάθε στιγμή. Στο Πανεπιστημιακό δεν υπάρχει εφημερία, όμως μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι γιατροί της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, ο καθηγητής Κώστας και οι συνεργάτες του, κινητοποιούνται και στήνουν το χειρουργείο, για μια υπόθεση που μπορεί και να φαίνεται χαμένη. Θα μπορούσαν να περιμένουν μερικές ώρες, να αρχίσει η εφημερία του ΠΑΓΝΗ και να γίνει το χειρουργείο. Όμως το πιο πιθανό είναι ο άνθρωπος να μην τα κατάφερνε μέχρι τότε... Έτσι εκείνοι αποφασίζουν να έλθουν από τα σπίτια τους και να δώσουν τη μάχη. Και τη δίνουν επιτυχημένα. Το χειρουργείο ξεκινά λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα – ξανασημειώνουμε, σε μέρα μη εφημερίας- και τελειώνει 5 ώρες αργότερα. Θα χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση, λίγες ώρες αργότερα. Η μάχη που δίνουν οι γιατροί, ως Άνθρωποι και ως Επιστήμονες, είναι επιτυχημένη.

Σήμερα, 15 ημέρες μετά, ο ασθενής είναι πλέον σπίτι του και αναρρώνει.

Το σχετικό ρεπορτάζ είναι διαθέσιμο εδώ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.