αυστραλιανο αντιγονο | αποξεσηρουφηγμα | καρδιακη ανεπαρκεια και ασπιρινη | κυάνωση

Η τρόϊκα συγχαίρει το υπουργείο ΥγείαςΠηγή: Υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικα στην Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε μέσα σε πάρα πολύ καλό κλίμα η διαπραγμάτευση. Οι δυο επικεφαλής της τρόικα μας έδωσαν συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αυτό το διάστημα των τριών μηνών από την προηγούμενη επίσκεψή τους εδώ και αναγνώρισαν ότι έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά στο να βελτιωθεί πάρα πολύ η εικόνα και του ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικά η λειτουργία του Συστήματος Υγείας».

Δημοσιογράφος: Σε ό,τι αφορά τα γενόσημα;

Υπουργός Υγείας: Είμαστε σε συζήτηση μαζί τους, για την παρουσίαση ίσως και την άλλη εβδομάδα μιας συνολικά νέας στρατηγικής. Για εμάς είναι εθνικός στόχος να ανέβει η διείσδυση των γενοσήμων στο 60% και τους εξηγήσαμε ότι βιαζόμαστε πιο πολύ από αυτούς. Έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Έλληνα από ό,τι για την τρόικα να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν κάποια σημεία που οι δανειστές σάς είπαν ότι πρέπει να επιμείνετε ή η πρόοδος να είναι μεγαλύτερη;

Υπουργός Υγείας: Όχι, ήμασταν στον έλεγχο που μας έκαναν πιο μπροστά από ότι στις δικές τους προσδοκίες, είχαμε κινηθεί γρηγορότερα, και γενικά η δική μας φιλοσοφία είναι ότι τις μεταρρυθμίσεις τις κάνουμε για εμάς, όχι για αυτούς.

Δημοσιογράφος: Υπουργέ, πέρυσι είχε ειπωθεί ότι αν πιάσουμε τον στόχο στη νοσοκομειακή δαπάνη, δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο των 25 ευρώ που αφορά τη νοσηλεία. Τώρα όμως αυτό μπαίνει στο τραπέζι.

Υπουργός Υγείας: Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους.

Δημοσιογράφος: Σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ η σκέψη η δική σας ή τελοσπάντων το σχέδιο να είναι μόνο αγοραστής υπηρεσιών, πώς το υποδέχτηκαν;

Υπουργός Υγείας: Δεν μιλήσαμε ειδικά για αυτό, μιλήσαμε για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα δημοσίου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτό θα γίνει οπωσδήποτε. Το αν θα είναι με μετατροπή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή ή αν θα είναι με κάποιο άλλο τρόπο, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετά από διάλογο. Πάντως και εκείνοι έχουν αντιληφθεί ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτός ο Ενιαίος Φορέας.

Δημοσιογράφος: Η δική τους θέση είναι να είναι αγοραστής ή και πάροχος;

Υπουργός Υγείας: Γενικά, η θέση των Ευρωπαίων είναι ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει ταυτόχρονα αγοραστής και πάροχος. Είναι μια πάγια θέση αλλά θα το δούμε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.