Κρήτη: Στην τελική ευθεία για την επέκταση του Βενιζελείου

Πηγή: Cretalive.gr

Σε επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης θα εγκριθεί το αποτέλεσμα της δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής Ά φάσης του έργου κατασκευής νέων πτερύγων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο (κατεδαφίσεις-γενικές εσκαφές-λειτουργικές προσαρμογές).

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, και δημοπρατήθηκε από την ΔΤΕ/ΠΕΗ , (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων/Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου) ο δε συνολικός προϋπολογισμός του έργου Ά και Β΄ φάσης είναι 19.972.437,91 ευρώ.

Για την δημοπρασία της Α΄ φάσης του έργου που έγινε προχθές ο προϋπολογισμός είναι 800.000 ευρώ και σύμφωνα με την μελέτη θα εκτελεστούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση του υπό δημοπράτηση υποέργου να μπορεί να ξεκινήσει η ανέγερση των νέων πτερύγων.

Παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου κατά το στάδιο της κατασκευής του κτιρίου.

Στη δημοπρασία συμμετείχαν 15 εργοληπτικές επιχειρήσεις και οι εκπτώσεις κυμάνθηκαν από 27% έως 66%.

Προσωρινός τελευταίος μειοδότης ανεδείχθη η εταιρεία “ΕΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε” με μέση τεκμαρτή έκπτωση 66%. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών συνεχίζεται. Η προβλεπόμενη προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Α΄ φάσης είναι 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός των αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών που θα διεξάγεται παράλληλα με την κατασκευή της Α΄ φάσης του έργου είναι 400.000 ευρώ.

Άμεσα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της Β΄ φάσης κατασκευής του Βενιζελείου που αφορά τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προϋπολογισμού 15.700.000 ευρώ έτσι ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου που δημοπρατήθηκε σήμερα να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της Β΄ φάσης (κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις).

Το όλο έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 19.972.437,91 ευρώ, και τις διαδικασίες δημοπράτησης έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση