χαπι ru486 | βαρια λοιμωξη παχεος εντερου | πνευμοθωρακας | φαρμακο για προεμμηνοριακο συνδρομο

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την ΕλλάδαΘα μπορούσε να είναι το βιβλίο της Λένας Διβάνη ή με περισσότερη φαντασία γνωστή κινηματογραφική ταινία της προηγούμενης δεκαετίας. Ωστόσο είναι μια θλιβερή πραγματικότητα του σήμερα, που αποκαλύπτει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ): πτώση 5,69% παρουσίασαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2012.

Οι γεννήσεις στην Ελλάδα, κατά το 2012, ανήλθαν σε 100.371 (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση κατά 5,69% σε σχέση με το 2011, που είχαν ανέλθει σε 106.428 ( 54.862 αγόρια και 51.566 κορίτσια) . Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες κατά το 2012 ανήλθαν σε 446 (252 αγοριών και 194 κοριτσιών).

Πρόκειται για μια (καθιερωμένη) ετήσια στατιστική αποτίμηση βασισμένη σε στοιχεία από ληξιαρχεία. Δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρχει) αναφορά στα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο. Ωστόσο, στην ελληνική κοινωνία διάχυτη είναι η αντίληψη οτι η μείωση των γεννήσεων, αλλά και της τάσης των νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν οικογένεια συνδέεται με τον οικονονμικό αρμαγεδώνα των τελευταίων ετών.

Ολόκληρο το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ είναι διαθέσιμο εδώ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.