καλεντουλα tea tree πλυσεις | πως ειναι η παιδικη ασπιρινη | λαγονια αρτηρια
28 ΝΟΕ 2000

Όροι με ειδικό ενδιαφέρον στο κείμενο:

ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ


Γενικά

Ρήξη μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια αθλοπαιδιών (κυρίως βόλεϊ, μπάσκετ ή αγώνες δρόμου ταχύτητας) ή από άμεση πλήξη. Είναι ιδιαίτερα συχνή σε άτομα μέσης ηλικίας όπου έχουμε εκφυλιστικές αλλοιώσεις στον τένοντα. Συνήθως η ρήξη συμβαίνει 4 - 8 εκατοστά πάνω από την κατάφυση του τένοντα.

Διάγνωση

Πρόκειται για βαριά κάκωση, που προκαλεί έντονο αιφνίδιο πόνο στην οπίσθια επιφάνεια της ποδοκνημικής σαν χτύπημα με μεγάλη πέτρα. Ο ασθενής δεν μπορεί να βαδίσει πάνω στα δάκτυλα του χτυπημένου ποδιού, ενώ με την ψηλάφηση διαπιστώνεται κενό στο σημείο της ρήξης.

Μεγάλη βοήθεια στη διάγνωση δίνει και η μαγνητική τομογραφία.

Θεραπεία

Η θεραπεία είναι χειρουργική και συνίσταται σε συρραφή του τένοντα και εφαρμογή γύψου μηροκνημοποδικού με το γόνατο σε κάμψη και το πόδι σε πελματιαία κάμψη για τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια εφαρμόζεται γύψος κνημοποδικός με το πόδι σε ορθή γωνία για άλλες τρεις εβδομάδες. Συντηρητική θεραπεία εφαρμόζεται σε θλάσεις της γαστέρας του γαστροκνημίου μυός αλλά και σε ηλικιωμένους ασθενείς όπου ο κίνδυνος της αναισθησίας είναι μεγάλος. Εφαρμόζεται γύψος μηροκνημικός για 3-4 εβδομάδες, και στην συνέχεια κνημοποδικός γύψος με λίγη πελματιαία κάμψη για ακόμη 4 εβδομάδες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.