αιμαγγειωμα στο συκωτι | aqua aerobic θερμιδες συσφιξη | κρυολογημα στους πνευμονες | πολυποδας εντερου

Τι είναι το υπόσφαγμα

Στις περιπτώσεις που το άτομο που το εμφανίζει υποφέρει από υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη ή αιματολογική πάθηση είναι αναγκαία η επίσκεψη σε γιατρό.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, είναι βέβαιο ότι σχεδόν όλοι μας, τουλάχιστο μία φορά στη ζωή μας, είχαμε υπόσφαγμα στο μάτι.

Υπόσφαγμα είναι αυτό που συμβαίνει στο μάτι, όταν παρουσιάζεται ξαφνικά και χωρίς άλλο σύμπτωμα ή προειδοποίηση μία έντονη κόκκινη κηλίδα στο άσπρο τμήμα του (σκληρός χιτώνας). Πρόκειται για μία αιμορραγία κάτω από τον επιπεφυκότα, η οποία δεν είναι ανησυχητική και συνήθως οφείλεται σε τρίψιμο του ματιού, δυνατό ή επίμονο βήχα ή φτέρνισμα, μεγάλο βάρος ή έντονη προσπάθεια. Πρόκειται για μία αθώα κατάσταση, η οποία συνήθως περνά από μόνη της, με η χωρίς κολλύρια, μετά από διάστημα 7 έως 10 ημερών.

Προσοχή όμως πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις που το άτομο που το εμφανίζει υποφέρει από υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη ή αιματολογική πάθηση, οπότε στη περίπτωση αυτή είναι αναγκαία η επίσκεψη σε γιατρό, προκειμένου να ελεγχθεί η γενικότερη κατάσταση των αγγείων του ματιού και της υγείας γενικότερα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.