Τι είναι το υπόσφαγμα

Στις περιπτώσεις που το άτομο που το εμφανίζει υποφέρει από υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη ή αιματολογική πάθηση είναι αναγκαία η επίσκεψη σε γιατρό.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, είναι βέβαιο ότι σχεδόν όλοι μας, τουλάχιστο μία φορά στη ζωή μας, είχαμε υπόσφαγμα στο μάτι.

Υπόσφαγμα είναι αυτό που συμβαίνει στο μάτι, όταν παρουσιάζεται ξαφνικά και χωρίς άλλο σύμπτωμα ή προειδοποίηση μία έντονη κόκκινη κηλίδα στο άσπρο τμήμα του (σκληρός χιτώνας). Πρόκειται για μία αιμορραγία κάτω από τον επιπεφυκότα, η οποία δεν είναι ανησυχητική και συνήθως οφείλεται σε τρίψιμο του ματιού, δυνατό ή επίμονο βήχα ή φτέρνισμα, μεγάλο βάρος ή έντονη προσπάθεια. Πρόκειται για μία αθώα κατάσταση, η οποία συνήθως περνά από μόνη της, με η χωρίς κολλύρια, μετά από διάστημα 7 έως 10 ημερών.

Προσοχή όμως πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις που το άτομο που το εμφανίζει υποφέρει από υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη ή αιματολογική πάθηση, οπότε στη περίπτωση αυτή είναι αναγκαία η επίσκεψη σε γιατρό, προκειμένου να ελεγχθεί η γενικότερη κατάσταση των αγγείων του ματιού και της υγείας γενικότερα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση