μικω σπασμο | σπασμοι του εντερου | φαρυγγιτιδα καταπολεμηση | κυριαφινης αχεπα | λεπτοαντερο | παχυνση ενδομητριου

Υποσπαδίας


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι μία συγγενής ανωμαλία κατά την οποία το στόμιο της ουρήθρας δε βρίσκεται στην κορυφή της βαλάνου, αλλά σε κάποιο σημείο κατά μήκος της μέσης γραμμής μεταξύ κορυφής της βαλάνου και περινέου.

Τύποι

- Βαλανικός
1. Υποσπαδίας σκαφοειδούς βόθρου
2. Υποσπαδίας της βαλάνου, όπου η ουρήθρα καταλήγει στην βαλανοποσθική αύλακα

- Πεϊκός
1. Πρόσθιος
2. Μέσος
3. Οπίσθιος ή οσχεοπεϊκός

- Οσχεϊκός

- Περινεϊκός

Συνυπάρχουσες ανωμαλίες

Μαζί με την υποσπαδία μπορεί να συνυπάρχουν στένωση του στομίου της ουρήθρας (κυρίως στο βαλανικό ή στον πρόσθιο πεϊκό υποσπαδία), μεμβρανώδης ουρήθρα, γωνιώδης καμπύλη πέους (λόγω ινώδους χορδής, που εμποδίζει το πέος να ευθυάζεται κατά τη στύση), στροφή του πέους (σε σχέση με τον επιμήκη άξονα), ανωμαλίες των έσω γεννητικών οργάνων.

Παθοφυσιολογία

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τον υποσπαδία είναι μη φυσιολογική κατεύθυνση των ούρων, δυσκολίες στη συνουσία, η αδυναμία συνουσίας.

Θεραπεία - Αποτελέσματα

Είναι πάντα χειρουργική και ποικίλλει ανάλογα με το είδος του υποσταδία. Η πλέον συνιστώμενη ηλικία επέμβασης είναι μετά τον πρώτο χρόνο ζωής 1 1/2 έτος ιδανικά) και σαφώς πριν το σχολείο. Τα αποτελέσματα είναι γενικά ικανοποιητικά τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Επιπλοκές

Οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές είναι η δημιουργία συριγγίου, η υποτροπή του υποσπαδία, η στένωση της ουρήθρας, ο σχηματισμός λιθίασης εντός της νέας ουρήθρας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.