που οφειλονται τα χαμηλα επιπεδα β12 | χαμηλη πιεση | αντιτετανικο εμβολιο

Δακτυλική εξέταση: δυσάρεστη, αλλά πολύ χρήσιμη

Όταν ο γιατρός βλέπει με... το δάχτυλο.

Δακτυλική λέγεται η εξέταση κατά την οποία ο γιατρός εξετάζει με το δάχτυλό του το κατώτερο τμήμα του εντέρου που λέγεται ορθό. Πολλοί αντιδρούν επιφυλακτικά ή αρνητικά στην διενέργεια της κλινικής αυτής εξέτασης. Αν και αυτό είναι κατανοητό, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να συμβαίνει.

Στην ουρολογία κατέχει βασικό ρόλο μιας και είναι ένας απλός τρόπος να διαπιστώσει ο γιατρός την υπερτροφία του προστάτη και να υποπτευθεί τον καρκίνο του προστάτη.

Σε περίπτωση γαστρορραγίας είναι συνήθως η εξέταση που βάζει τη διάγνωση, αποκαλύπτοντας το μαύρο χρώμα των κοπράνων (μέλαινα κένωση).

Πρόκειται για την εξέταση που θέτει εύκολα και πρώϊμα την υποψία καρκίνου στο παχύ έντερο σε χρόνο που οι πιθανότητες θεραπευτικής αντιμετώπισης είναι μεγάλες.

Η δακτυλική εξέταση χρησιμεύει για τη διαγνωστική προσέγγιση σε πολλές άλλες παθήσεις, όπως οι αιμορροϊδες, οι ραγάδες κλπ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.