βιοψια συκωτιου | γιν γιανγκ τι σημαινει | καλοηθεις ογκοι κολπου | σπονδυλοι | παθηση ραυνώ | ευερεθιστο εντερο

Τι είναι η ιντερφερόνη;

Ελαβε το όνομά της από τη λέξη "interference" που σημαίνει "παρέμβαση".

Πολύ συχνά αναφέρεται στην τηλεόραση και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Βρίσκει εφαρμογές στη θεραπευτική πολλών νοσημάτων και θεωρείται οτι μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Ελαβε το όνομά της από τη λέξη "interference" που σημαίνει "παρέμβαση". Ανακαλύφθηκε το 1957 από τους Isaacs και Lindenmann. Πρόκειται για μια πρωτείνη που παράγουν τα κύτταρα του σώματος, όταν προσβληθούν από ένα ιό. Αυτή η ουσία πλέον "παρεμβαίνει" για να τα προστατεύσει από νέα προσβολή του ιού.

Σε ελεύθερη απόδοση θα λέγαμε οτι πρόκειται για μια "ουσία μεσολαβητή" που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού έναντι των ιών, αλλά και σε άλλες καταστάσεις.

Σήμερα η ιντερφερόνη παράγεται με τεχνητό τρόπο με μεθόδους γενετικής μηχανικής. Στην ουσία αυτή στηρίζονται ελπίδες για θεραπευτική αντιμετώπιση πολλών νοσημάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρονται η χρόνια ηπατίτιδα, κάποιες μορφές καρκίνου και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το κόστος θεραπείας με ιντερφερόνη είναι συνήθως πολύ υψηλό.

Η έρευνα είναι συνεχής και οι πρόοδος σημαντική. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι υπερβολές γύρω από τη χρήση της, όπως συμβαίνει σε κάθε σημαντική ανακάλυψη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.