σπινθηρογραφημα με θαλιο | ανεμογκαστρι | σύνδρομο sjogren ομοιοπαθητική | τι τρωμε οταν εχουμε χοληστερινη

Βραχνάδα που επιμένει


Από τα πιο συχνά συμπτώματα που συνοδεύουν ένα κοινό κρυολόγημα ή μια άλλη λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού είναι η βραχνάδα.

Βραχνάδα (βράχνιασμα) είναι η κατάσταση εκείνη όπου "κλείνει" η φωνή μας και τις περισσότερες φορές γίνεται καλά, περνάει, χωρίς ειδική αγωγή. Σε λίγες περιπτώσεις, όπως κάποιες μορφές λαρυγγίτιδας, μπορεί να χρειαστεί αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα. Μπορεί να συνοδεύει τη φαρυγγίτιδα, το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη. Είναι πιο συχνή σε καπνιστές και σε άτομα που μιλάνε πολύ, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους.

Όταν η βραχνάδα επιμένει περισσότερο από μια εβδομάδα με δέκα μέρες, αυτό είναι λόγος να ζητήσουμε πάλι τη συμβουλή του γιατρού. Σε κάποιες περιπτώσεις το αίτιο μπορεί να είναι ένας πολύποδας στις φωνητικές χορδές. Σπανιότερα μπορεί να υπάρχουν σοβαρότερα νοσήματα του αναπνευστικού. Ο γιατρός θα μας συστήσει ειδικό έλεγχο.

Ένας λόγος που θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει περισσότερο είναι η απότομη εμφάνιση βραχνάδας χωρίς κάποιο προφανές αίτιο (κάποια λοίμωξη αναπνευστικού με βήχα, πιθανώς πυρετό κτλ). Ο γιατρός θα μας καθοδηγήσει κατάλληλα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.