αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας | stigma | ειλεος | γιατί βγάζω αφθες | εκκολπωμα δωδεκαδακτυλου

Μεθυστικές φυσαλίδεςΟι γιορτινές μέρες απαιτούν την προσθήκη glamorous στο ρεβεγιόν και τι καλύτερο από το άνοιγμα μιας σαμπάνιας που θα φέρει το κέφι σε όλη την παρέα. Ο αφρώδης οίνος, σήμα κατετεθέν από την ομονώνυμη περιοχή της Γαλλίας, έχει την ικανότητα της ...άμεσης δράσης στο εορταστικό κλίμα μια και η σαμπάνια επιδρά πιο γρήγορα στον εγκέφαλο από τα άλλα αλκοολούχα ποτά. Ο λόγος της συγκεριμένης δράσης της σαμπάνιας βρίσκεται στις χαρακτηριστικές φυσαλίδες της. Υπολογίζεται ότι ένα ποτήρι σαμπάνιας περιέχει 250 εκατομμύρια φυσαλίδες.

Ο ερευνητές μελέτησαν την επίδραση δύο ποτηριών κανονικής σαμπάνιας σε εθελοντές και την συνέκριναν με την επίδραση σαμπάνιας, από την οποία είχαν αφαιρεθεί οι φυσαλίδες. Στην συνέχεια μετρήθηκε η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο αίμα και με διάφορα τεστ η αντιληπτική τους ικανότητα.

Οπως διαπίστωσαν με τη χρήση της κανονικής σαμπάνιας τα επίπεδα της αλκοόλης στο αίμα ανέβηκαν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Μετά από μόλις πέντε λεπτά είχαν ανέλθει σε 0,54mg ανά κυβικό χιλιοστό αίματος, ενώ στην ομάδα που ήπιε την σαμπάνια χωρίς φυσαλίδες, η αντίστοιχη τιμή ήταν 0,39mg. Το επιτρεπτό όριο για να μπορεί να οδηγήσει κάποιος είναι 0,8mg. Στα διάφορα τεστ αντίληψης, όσοι κατανάλωσαν κανονική σαμπάνια είχαν κατώτερες επιδόσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επίδραση αυτή της σαμπάνιας οφείλεται στο ότι απορροφάται πιο γρήγορα από το πεπτικό σύστημα, εξ’ αιτίας του διοξειδίου του άνθρακα που αυτή περιέχει.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.