Μεθυστικές φυσαλίδες

Μεθυστικές φυσαλίδεςΟι γιορτινές μέρες απαιτούν την προσθήκη glamorous στο ρεβεγιόν και τι καλύτερο από το άνοιγμα μιας σαμπάνιας που θα φέρει το κέφι σε όλη την παρέα. Ο αφρώδης οίνος, σήμα κατετεθέν από την ομονώνυμη περιοχή της Γαλλίας, έχει την ικανότητα της …άμεσης δράσης στο εορταστικό κλίμα μια και η σαμπάνια επιδρά πιο γρήγορα στον εγκέφαλο από τα άλλα αλκοολούχα ποτά. Ο λόγος της συγκεριμένης δράσης της σαμπάνιας βρίσκεται στις χαρακτηριστικές φυσαλίδες της. Υπολογίζεται ότι ένα ποτήρι σαμπάνιας περιέχει 250 εκατομμύρια φυσαλίδες.

Ο ερευνητές μελέτησαν την επίδραση δύο ποτηριών κανονικής σαμπάνιας σε εθελοντές και την συνέκριναν με την επίδραση σαμπάνιας, από την οποία είχαν αφαιρεθεί οι φυσαλίδες. Στην συνέχεια μετρήθηκε η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο αίμα και με διάφορα τεστ η αντιληπτική τους ικανότητα.

Οπως διαπίστωσαν με τη χρήση της κανονικής σαμπάνιας τα επίπεδα της αλκοόλης στο αίμα ανέβηκαν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Μετά από μόλις πέντε λεπτά είχαν ανέλθει σε 0,54mg ανά κυβικό χιλιοστό αίματος, ενώ στην ομάδα που ήπιε την σαμπάνια χωρίς φυσαλίδες, η αντίστοιχη τιμή ήταν 0,39mg. Το επιτρεπτό όριο για να μπορεί να οδηγήσει κάποιος είναι 0,8mg. Στα διάφορα τεστ αντίληψης, όσοι κατανάλωσαν κανονική σαμπάνια είχαν κατώτερες επιδόσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επίδραση αυτή της σαμπάνιας οφείλεται στο ότι απορροφάται πιο γρήγορα από το πεπτικό σύστημα, εξ’ αιτίας του διοξειδίου του άνθρακα που αυτή περιέχει.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση