Συμβιβαστείτε με το χρόνο και κάντε τον σύμμαχο

Εάν τρέμετε τα γηρατειά και σας πιάνει πανικός στην ιδέα του θανάτου, τότε μειώνετε το προσδόκιμο επιβίωσης, γεμίζετε τη ζωή σας με μόνιμο άγχος και καταβάλλεστε από λανθασμένες αντιλήψεις για τη ζωή. Αντίθετα, οι θετικές σκέψεις και το αισιόδοξο πνεύμα συμβάλλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και δρουν υπέρ της μακροζωίας.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Γέιλ, οι οποίο δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology. Τα άτομα, που ατενίζουν αισιόδοξα το μέλλον και θεωρούν τον χρόνο σύμμαχο, ζουν κατά μέσο 7.5 χρόνια περισσότερο από ότι τα άτομα που πανικοβάλλονται με τις πρώτες ρυτίδες.

Μάλιστα οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να έχουν, τις ίδιες κακές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό όπως η υπέρταση, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η αποχή από την άσκηση. Αντίθετα, η αισιόδοξη διάθεση σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή και με συστηματική άσκηση λειτουργεί ευεργετικά στη ζωή.

Αποβάλλετε λοιπόν σκέψεις όπως ΄όσο μεγαλώνω, γίνομαι άχρηστη’, ‘καλύτερα να πεθάνω νέα’ και ‘ εμείς τα φάγαμε τα ψωμιά μας’, και υιοθετήστε μια θετική στάση ζωής, σχηματίζοντας καλή εικόνα για το σώμα σας, την ηλικία σας και τα σημάδια φθοράς που πιθανόν σας αφήνει ο χρόνος.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση