εξαθρημα ομου | λοιμωξη στο αιμα | ερπητικη ουλοστοματιτιδα | αντιμετωπιση υποθερμιας | ελκος δωδεκαδακτύλου

Συμβιβαστείτε με το χρόνο και κάντε τον σύμμαχοΕάν τρέμετε τα γηρατειά και σας πιάνει πανικός στην ιδέα του θανάτου, τότε μειώνετε το προσδόκιμο επιβίωσης, γεμίζετε τη ζωή σας με μόνιμο άγχος και καταβάλλεστε από λανθασμένες αντιλήψεις για τη ζωή. Αντίθετα, οι θετικές σκέψεις και το αισιόδοξο πνεύμα συμβάλλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και δρουν υπέρ της μακροζωίας.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Γέιλ, οι οποίο δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology. Τα άτομα, που ατενίζουν αισιόδοξα το μέλλον και θεωρούν τον χρόνο σύμμαχο, ζουν κατά μέσο 7.5 χρόνια περισσότερο από ότι τα άτομα που πανικοβάλλονται με τις πρώτες ρυτίδες.

Μάλιστα οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να έχουν, τις ίδιες κακές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό όπως η υπέρταση, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η αποχή από την άσκηση. Αντίθετα, η αισιόδοξη διάθεση σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή και με συστηματική άσκηση λειτουργεί ευεργετικά στη ζωή.

Αποβάλλετε λοιπόν σκέψεις όπως ΄όσο μεγαλώνω, γίνομαι άχρηστη', 'καλύτερα να πεθάνω νέα' και ' εμείς τα φάγαμε τα ψωμιά μας', και υιοθετήστε μια θετική στάση ζωής, σχηματίζοντας καλή εικόνα για το σώμα σας, την ηλικία σας και τα σημάδια φθοράς που πιθανόν σας αφήνει ο χρόνος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.