Παχύσαρκος μηνύει αλυσίδες εστιατορίων fast-food

Ενας παχύσαρκος Αμερικανός υπέβαλε μήνυση σε τέσσερις γνωστές αλυσίδες εστιατόριων fast-food, κατηγορώντας τις ότι ευθύνονται για το ό,τι έγινε παχύσαρκος, καθώς και για τα άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει λόγω της παχυσαρκίας.

Πιο συγκεκριμένα ο 56χρονος Caesar Barber, υπέβαλε τη μήνυσή του στο ανώτατο δικαστήριο του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, εναντίον των McDonald’s, Wendy’s, Burger King και των KFC.

Σύμφωνα με τον Caesar Barber, οι διαφημίσεις των fast-food που αναγράφουν 100% μοσχαρίσιο κρέας, είναι παραπλανητικές, καθώς νόμιζε ότι κάτι τέτοιο ήταν καλό, ενώ προσθέτει ότι πουθενά δεν αναφέρεται η πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος.

Ο Caesar Barber, ο οποίος έχει ύψος 1,77 και ζυγίζει σήμερα 123 κιλά υπέστη δύο καρδιακά επεισόδια το 1996 και το 1999, είναι διαβητικός, έχει υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Δηλώνει ότι κατανάλωνε φαγητά τύπου fast-food για δεκαετίες, πιστεύοντας ότι του κάνουν καλό, μέχρι που ο γιατρός του τον συμβούλευσε το αντίθετο.

Μάλιστα αναφέρει ότι δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό για καρδιοπάθεια ή διαβήτη στην οικογένεια και ότι ξεκίνησε να καταναλώνει τέτοιου είδους φαγητό από τη δεκαετία του 50, καθώς ήταν φθηνό και χορταστικό.

Ο δικηγόρος του Caesar Barber, αναφέρει ότι αποτελεί παραπλάνηση το γεγονός ότι τέτοιες εταιρίες αποφεύγουν να αναγράφουν ότι το συγκεκριμένο είδος φαγητού προκαλεί προβλήματα υγείας, ενώ αναφέρει ότι τα εστιατόρια αυτά θα πρέπει να αναγράφουν όλα τα συστατικά των προϊόντων τους.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ενωσης Εστιατορίων δήλωσε ότι οι κατηγορίες του Barber είναι παράλογες και αβάσιμες και ότι τα εστιατόρια παρέχουν όλες τις διατροφικές πληροφορίες που αφορούν και στην περιεκτικότητα σε λίπος, καθώς και στη θερμιδική αξία των προϊόντων τους.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση