συριγγιο | εφιδρωση βρεφους 12 μηνων | vodka με red bull | υπερεμεση εγκυμοσυνη αιτια | μαυρα κακακια

Παχύσαρκος μηνύει αλυσίδες εστιατορίων fast-foodΕνας παχύσαρκος Αμερικανός υπέβαλε μήνυση σε τέσσερις γνωστές αλυσίδες εστιατόριων fast-food, κατηγορώντας τις ότι ευθύνονται για το ό,τι έγινε παχύσαρκος, καθώς και για τα άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει λόγω της παχυσαρκίας.

Πιο συγκεκριμένα ο 56χρονος Caesar Barber, υπέβαλε τη μήνυσή του στο ανώτατο δικαστήριο του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, εναντίον των McDonald's, Wendy's, Burger King και των KFC.

Σύμφωνα με τον Caesar Barber, οι διαφημίσεις των fast-food που αναγράφουν 100% μοσχαρίσιο κρέας, είναι παραπλανητικές, καθώς νόμιζε ότι κάτι τέτοιο ήταν καλό, ενώ προσθέτει ότι πουθενά δεν αναφέρεται η πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος.

Ο Caesar Barber, ο οποίος έχει ύψος 1,77 και ζυγίζει σήμερα 123 κιλά υπέστη δύο καρδιακά επεισόδια το 1996 και το 1999, είναι διαβητικός, έχει υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Δηλώνει ότι κατανάλωνε φαγητά τύπου fast-food για δεκαετίες, πιστεύοντας ότι του κάνουν καλό, μέχρι που ο γιατρός του τον συμβούλευσε το αντίθετο.

Μάλιστα αναφέρει ότι δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό για καρδιοπάθεια ή διαβήτη στην οικογένεια και ότι ξεκίνησε να καταναλώνει τέτοιου είδους φαγητό από τη δεκαετία του 50, καθώς ήταν φθηνό και χορταστικό.

Ο δικηγόρος του Caesar Barber, αναφέρει ότι αποτελεί παραπλάνηση το γεγονός ότι τέτοιες εταιρίες αποφεύγουν να αναγράφουν ότι το συγκεκριμένο είδος φαγητού προκαλεί προβλήματα υγείας, ενώ αναφέρει ότι τα εστιατόρια αυτά θα πρέπει να αναγράφουν όλα τα συστατικά των προϊόντων τους.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ενωσης Εστιατορίων δήλωσε ότι οι κατηγορίες του Barber είναι παράλογες και αβάσιμες και ότι τα εστιατόρια παρέχουν όλες τις διατροφικές πληροφορίες που αφορούν και στην περιεκτικότητα σε λίπος, καθώς και στη θερμιδική αξία των προϊόντων τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.