Το τελευταίο μήνυμα ενός καπνιστή

Την προβολή σοκαριστικών εικόνων ενός ετοιμοθάνατου καπνιστή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, περιλαμβάνει μία ιδιαίτερα επιθετική αντικαπνιστική εκστρατεία που λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην Γαλλία. Ο άνθρωπος αυτός ονομαζόταν Richard Gourlain, ήταν 49 χρονών, κάπνιζε από 14 ετών και η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πέντε μέρες πριν από τον θάνατο του.

Τον ασθενή βιντεοσκόπησε η γυναίκα του, μετά από επιθυμία του ιδίου, καθώς πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποθάρρυνε άλλους ανθρώπους από το να καπνίζουν.

Κατά την διάρκεια του βίντεο παρουσιάζονται φωτογραφίες από διάφορες φάσεις της ζωής του κ. Gourlain, οι οποίες βρίσκονταν στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας του, ενώ ακούγεται μία φωνή η οποία λέει: Αυτός είναι απλά ένας καπνιστής, ο οποίος ξεκίνησε το κάπνισμα στα δεκατέσσερα του χρόνια, όταν όλοι πιστεύουν ότι είναι αθάνατοι. Δεν μπόρεσε ποτέ να το σταματήσει.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας που διοργανώνεται από την Εθνική Επιτροπή κατά του Καπνίσματος, θεωρούν ότι αν και οι συγκεκριμένες σκηνές είναι ιδιαίτερα σκληρές, δεν παύουν να είναι ρεαλιστικές. Επιπλέον εφόσον οι καπνοβιομηχανίες λένε ψέματα προκειμένου να διακινήσουν τα προϊόντα τους, η αλήθεια αποτελεί το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπισή τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση