αεριααιματος | ποναει η αποβολη | αγχος και βραδυκαρδια | μυς κεφαλης | μεγαλη ροη στο τελος της λοχειας

Το τελευταίο μήνυμα ενός καπνιστήΤην προβολή σοκαριστικών εικόνων ενός ετοιμοθάνατου καπνιστή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, περιλαμβάνει μία ιδιαίτερα επιθετική αντικαπνιστική εκστρατεία που λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην Γαλλία. Ο άνθρωπος αυτός ονομαζόταν Richard Gourlain, ήταν 49 χρονών, κάπνιζε από 14 ετών και η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πέντε μέρες πριν από τον θάνατο του.

Τον ασθενή βιντεοσκόπησε η γυναίκα του, μετά από επιθυμία του ιδίου, καθώς πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποθάρρυνε άλλους ανθρώπους από το να καπνίζουν.

Κατά την διάρκεια του βίντεο παρουσιάζονται φωτογραφίες από διάφορες φάσεις της ζωής του κ. Gourlain, οι οποίες βρίσκονταν στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας του, ενώ ακούγεται μία φωνή η οποία λέει: Αυτός είναι απλά ένας καπνιστής, ο οποίος ξεκίνησε το κάπνισμα στα δεκατέσσερα του χρόνια, όταν όλοι πιστεύουν ότι είναι αθάνατοι. Δεν μπόρεσε ποτέ να το σταματήσει.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας που διοργανώνεται από την Εθνική Επιτροπή κατά του Καπνίσματος, θεωρούν ότι αν και οι συγκεκριμένες σκηνές είναι ιδιαίτερα σκληρές, δεν παύουν να είναι ρεαλιστικές. Επιπλέον εφόσον οι καπνοβιομηχανίες λένε ψέματα προκειμένου να διακινήσουν τα προϊόντα τους, η αλήθεια αποτελεί το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπισή τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.