Μήνυμα Σημίτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, με έμφαση στη δημιουργική δραστηριοποίησή τους, υπόσχεται να φέρει εντός των ημερών, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.

Ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι το μοντέλο του Κράτους Πρόνοιας αφιερώνει σημαντικό τμήμα της φροντίδας του στην Τρίτη Ηλικία όμως αυτή έχει επικεντρωθεί σε μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα και προνοιακές δράσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν κύρια να βελτιώσουν το εισόδημα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας και να εξασφαλίσουν την καλή κατάσταση της υγείας τους. Δεν αποδίδουν όμως τη δέουσα σημασία στον τρόπο ζωής τους. Για μας, η Τρίτη Ηλικία είναι ένα ακόμη αξιοποιήσιμο μέρος της ανθρώπινης ζωής. Κάθε στάδιο της ζωής μας εσωκλείει συγχρόνως και προσωπική ανάπτυξη αλλά και προσφορά. Περιέχει ευκαιρίες, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο καθένας, σε κάθε επί μέρους στιγμή της ζωής μας, έχει κάτι να πάρει και κάτι να δώσει, σημειώνει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός και υπόσχεται να ανακοινώσει σύντομα μια νέα εθνική πολιτική για την Τρίτη Ηλικία, που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την ευημερία των ηλικιωμένων, σαν τμήμα της συνολικής λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας.

“Η εποχή μας, προσδιόρισε η ζωή να χωρίζεται σε τρεις ενότητες: Σχολείο για τα παιδικά χρόνια, εργασία κατά τη μέση ηλικία και «απόσυρση› μετά τη συνταξιοδότηση. Αυτό το μοντέλο κρίνεται ανεπαρκές και λανθασμένο σήμερα, σε μία εποχή που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδανικό για προσωπική ευτυχία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο”, καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση