διαρροια τσαι | ψευδοκυηση σκυλων | εμβολια για την αμερικη | κρεμα vaniqa | ηωσινοφιλία συμπτώματα

Μήνυμα Σημίτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης ΗλικίαςΟλοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, με έμφαση στη δημιουργική δραστηριοποίησή τους, υπόσχεται να φέρει εντός των ημερών, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.

Ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι το μοντέλο του Κράτους Πρόνοιας αφιερώνει σημαντικό τμήμα της φροντίδας του στην Τρίτη Ηλικία όμως αυτή έχει επικεντρωθεί σε μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα και προνοιακές δράσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν κύρια να βελτιώσουν το εισόδημα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας και να εξασφαλίσουν την καλή κατάσταση της υγείας τους. Δεν αποδίδουν όμως τη δέουσα σημασία στον τρόπο ζωής τους. Για μας, η Τρίτη Ηλικία είναι ένα ακόμη αξιοποιήσιμο μέρος της ανθρώπινης ζωής. Κάθε στάδιο της ζωής μας εσωκλείει συγχρόνως και προσωπική ανάπτυξη αλλά και προσφορά. Περιέχει ευκαιρίες, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο καθένας, σε κάθε επί μέρους στιγμή της ζωής μας, έχει κάτι να πάρει και κάτι να δώσει, σημειώνει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός και υπόσχεται να ανακοινώσει σύντομα μια νέα εθνική πολιτική για την Τρίτη Ηλικία, που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την ευημερία των ηλικιωμένων, σαν τμήμα της συνολικής λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας.

"Η εποχή μας, προσδιόρισε η ζωή να χωρίζεται σε τρεις ενότητες: Σχολείο για τα παιδικά χρόνια, εργασία κατά τη μέση ηλικία και «απόσυρση› μετά τη συνταξιοδότηση. Αυτό το μοντέλο κρίνεται ανεπαρκές και λανθασμένο σήμερα, σε μία εποχή που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδανικό για προσωπική ευτυχία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο", καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.