μωρα που δεν κοιμουνται | piodes amygdalitida | τραχειοβρογχίτιδα σε παιδια | stigma | inosamin παρενεργειες

Αποτελεσματικότερη θεραπεία για το γλαύκωμαΕνα νέο σκεύασμα για τη θεραπεία του γλαυκώματος κυκλοφόρησε πρόσφατα σ’ όλη την Ευρώπη και πήρε έγκριση και στην Ελλάδα. Πρόκειται για το XALACOM (λατανoπρόστη και τιμoλόλη), ένα κολλύριο για τη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης σε άτομα με γλαύκωμα ανοικτής γωνίας (ΓΑΓ) ή οφθαλμική υπερτονία (ΟΥ).

Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα οφθαλμικών παθήσεων, που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Αποτελεί τη δεύτερη αιτία τύφλωσης, ενώ οι πάσχοντες υπολογίζονται παγκοσμίως σε 66,8 εκατομμύρια.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό του γλαυκώματος είναι η υψηλή πίεση στο εσωτερικό του οφθαλμού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεύρων που βρίσκονται στο οπίσθιο μέρος του βολβού και σε απώλεια όρασης.

Το XALACOM περιέχει δύο ενεργά συστατικά με συμπληρωματικούς μηχανισμούς δράσης. Η λατανοπρόστη αυξάνει την αποχέτευση του υδατοειδούς υγρού μέσα στον οφθαλμό, μειώνοντας την πίεση, ενώ η τιμολόλη μειώνει την παραγωγή του υδατοειδούς υγρού. Kαι οι δύο αυτοί μηχανισμοί συμβάλλουν στη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης.

Έχει αποδειχθεί ότι το XALACOM μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση περισσότερο από ότι τα συστατικά που το αποτελούν όταν χρησιμοποιούνται χωριστά. Επίσης, η δόση της μιας σταγόνας (εφ’ άπαξ ημερησίως), σημαίνει ότι το XALACOM καταργεί και το ενδεχόμενο έκπλυσης που παρατηρείται συχνά όταν χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικές σταγόνες σε μικρό διάστημα η μία από την άλλη.

Μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ένωση για το Γλαύκωμα (ΙGA) πραγματοποιήθηκε από 250 γιατρούς σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες έδειξε μία δυσκολία των ασθενών να συμμορφωθούν σε προηγούμενες θεραπείες λόγω της πολυπλοκότητας τους, με αποτέλεσμα την μειωμένη αποτελεσματικότητα τους. Το νέο σκεύασμα έρχεται να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα, καθώς η λήψη του είναι απλή και δεν δυσκολεύει τους ασθενείς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.