Τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τους

Παιδιά ηλικίας ακόμα και επτά χρονών πιστεύουν ότι έχουν παραπανίσια κιλά, δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τους και θα ήθελαν να είναι πιο αδύνατα, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών και Αυστραλών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Clinical Psychology.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η προβολή πολύ αδύνατων ανθρώπων μέσω των ΜΜΕ επηρεάζει σημαντικά τα μικρά παιδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης ψυχογενών διαταραχών της διατροφής.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 312 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-12 ετών, και βρήκαν ότι σχεδόν το 50% των κοριτσιών και το 30% των αγοριών θα ήθελαν να είναι πιο αδύνατα.

Οι επιστήμονες φωτογράφησαν τα σώματα των παιδιών και δημιούργησαν ένα σετ φωτογραφιών από 7 διαφορετικούς σωματότυπους τόσο για αγόρια, όσο και για κορίτσια.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να επιλέξουν μία φωτογραφία, η οποία θα αντιπροσώπευε κατά τη γνώμη τους, το ιδανικό σώμα.

Το 48% των κοριτσιών επέλεξε ως ιδανικό σώμα φωτογραφία που έδειχνε πιο αδύνατο σώμα από το δικό τους, ενώ στα αγόρια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 36%.

Τα αποτελέσμτα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ανάλογα με αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών που είχαν δείξει ότι τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τους, πολύ πριν φτάσουν την εφηβεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση