τρανσαμιναση | θεραπεια για τενοντιτιδα στο χερι | φλεγμονή του ιστού των πνευμόνων | ζιγγιβερη

Τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τουςΠαιδιά ηλικίας ακόμα και επτά χρονών πιστεύουν ότι έχουν παραπανίσια κιλά, δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τους και θα ήθελαν να είναι πιο αδύνατα, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών και Αυστραλών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Clinical Psychology.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η προβολή πολύ αδύνατων ανθρώπων μέσω των ΜΜΕ επηρεάζει σημαντικά τα μικρά παιδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης ψυχογενών διαταραχών της διατροφής.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 312 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-12 ετών, και βρήκαν ότι σχεδόν το 50% των κοριτσιών και το 30% των αγοριών θα ήθελαν να είναι πιο αδύνατα.

Οι επιστήμονες φωτογράφησαν τα σώματα των παιδιών και δημιούργησαν ένα σετ φωτογραφιών από 7 διαφορετικούς σωματότυπους τόσο για αγόρια, όσο και για κορίτσια.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να επιλέξουν μία φωτογραφία, η οποία θα αντιπροσώπευε κατά τη γνώμη τους, το ιδανικό σώμα.

Το 48% των κοριτσιών επέλεξε ως ιδανικό σώμα φωτογραφία που έδειχνε πιο αδύνατο σώμα από το δικό τους, ενώ στα αγόρια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 36%.

Τα αποτελέσμτα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ανάλογα με αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών που είχαν δείξει ότι τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τους, πολύ πριν φτάσουν την εφηβεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.