υποδειγμα διατροφης διαβητικου | μυκοπλασμα συμπτωματα | αποχρεμπτικό σιροπι | ογκος στην εισοδο του κολπου

Ασφαλείς μπάλες του μπέηζμπωλ προστατεύουν την καρδιάΜε νέες προδιαγραφές θα κατασκευάζονται πλέον οι μπάλες του μπέηζμπωλ, προκειμένου να παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους ασκούμενους. Το βάρος και το υλικό της μπάλας έχει προκαλέσει στο παρελθόν ακαριαίο θάνατο σε αθλητές, μετά από ένα δυνατό χτύπημα στο στήθος.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο, που ονομάζεται commotio cordis (διάσειση καρδιάς) μπορεί να παρουσιαστεί όταν η μπάλα χτυπήσει σε συγκεκριμένο σημείο του στήθους του αθλητή προκαλώντας διαταραχές στο αυτόματο σύστημα ηλεκτρικών διεγέρσεων του καρδιακού μυ.

Επιστήμονες από το New England Medical Center στη Βοστόνη πραγματοποίησαν έρευνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η δημιουργία μιας μπάλας μπέηζμπωμ από πιο μαλακό υλικό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ενός τέτοιου ακραίου περιστατικού.

Επιπλέον επισημαίνουν πως τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών πρέπει να προπονούνται με ειδικές μπάλες μπέηζμπωλ, οι οποίες δεν είναι σε θέση να τα τραυματίσουν ακόμα και όταν έρχονται σε επαφή με κάποιο σημείο του σώματος τους.

Τα έξοδα της έρευνας καλύφθηκαν από το National Operating Committee on Standards for Athletic Equipment και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.