Δηλώσεις Στεφανή για την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

Τη βαθειά τους λύπη για την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ και τον θάνατο 5 ανθρώπων εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο νέος υπουργός Υγείας κ. Κώστας Στεφανής και ο υφυπουργός Υγείας κ. Εκτορας Νασιώκας.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ερευνηθεί το θέμα σε βάθος ώστε να βρεθεί τι πραγματικά έφταιξε για την απώλεια ανθρωπινων ζωών, ενώ ο κ. Νασιώκας τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι όσο το δυνατόν πιο αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στην προσπάθεια να σωθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας.

Την ίδια ώρα τραγικές συμπτώσεις, όπως αποκαλύπτεται, οδήγησαν βήμα – βήμα τα δύο από τα θύματα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, στην μοιραία πτήση.

Ο γιατρός του ΕΚΑΒ Χρήστος Αντύπας είχε έρθει στη Ρόδο το περασμένο Σάββατο αντικαθιστώντας τον συνάδελφό του Γιάννη Χειμωνάκη, ο οποίος έλειπε με ρεπό τεσσάρων ημερών. Το ταξίδι αυτό, που έκανε ο άτυχος γιατρός Χρ. Αντύπας με το ελικόπτερο, ήταν το πρώτο του με το ΕΚΑΒ της Ρόδου και αποδείχθηκε μοιραίο. Ο Αντύπας υπηρετούσε στο ΕΚΑΒ της Αθήνας.

Τραγική είναι και η περίπτωση του νοσηλευτή Λευτέρη Φερεντίνου, ο οποίος υπηρετούσε αρχικά ως οδηγός σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εδώ και δύο χρόνια μετείχε στις διακομιδές ασθενών με τα ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση