Καπνίζουν για να μην παχύνουν

Το 90% των γυναικών στην Βραζιλία καπνίζουν προκειμένου να μην παχύνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία ιατρικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Καρδιολογικό νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Ετσι η ιδιαίτερη εμμονή με το καλλίγραμμο σώμα που έχουν οι γυναίκες στη χώρα αυτή ίσως αποβεί μοιραία για την υγεία τους.

Αυτό που οδηγεί ένα άτομο να τρώει πολύ είναι συνήθως το άγχος και εάν κάποιος καπνίζει διοχετεύει το άγχος αυτό στο τσιγάρο και έτσι δεν καταναλώνει τροφή, δηλώνει η κ. Σίλβια Κιούρι Ισμέλ, συντονίστρια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 100 καπνιστές , εκ των οποίων οι 50 γυναίκες.

Οι γυναίκες στη Βραζιλία αντιστέκονται στην προοπτική να κόψουν το κάπνισμα περισσότερο από τους άνδρες . Το Εθνικό Κέντρο για τον καρκίνο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανδρών καπνιστών έχει μειωθεί κατά 14,7% από το 1989 μέχρι το 2000, ενώ στην ίδια περίοδο ο αριθμός των γυναικών πού έκοψαν το κάπνισμα περιορίζεται στο 3,5%.

Ξέρω ότι το κάπνισμα κάνει κακό, αλλά δεν θέλω να το κόψω γιατί έτσι χάνω βάρος”, δήλωνει η 23χρονη Ταίς Θόρμαν, μοντέλο και προσθέτει ότι όταν πεινάει ανάβει ένα τσιγάρο και πίνει έναν καφέ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση