ποτε πρεπει να κανω αντιτετανικο ορο | η σημασια της β1 | μυλη κυηση | αμυλοειδες

H καπνοβιομηχανία εναντιώνεται στη δημιουργία χώρων μη καπνιστώνΟι μεγάλες καπνοβιομηχανίες εκμεταλλεύονται πολύ επιδέξια την τουριστική βιομηχανία, σε μία παγκόσμια καμπάνια η οποία έχει σαν στόχο να μη δημιουργούνται χώροι μη-καπνιστών σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Tobacco Control.

Επικαλούμενη το φόβο για απώλεια κερδών καθώς και με δωρεές σε οργανώσεις της βιομηχανίας τουρισμού, όπως για παράδειγμα στη διεθνή ένωση ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ (HORECA), η καπνοβιομηχανία με επικεφαλής τη Philip Morris, προσπαθεί να αποθαρρύνει τη δημιουργία χώρων για μη-καπνιστές.

Η καπνοβιομηχανία έχει καταφέρει να μετατρέψει τη βιομηχανία τουρισμού σε δικό της λόμπι, υποστηρίζει ο Δρ. Stanton Glantz από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Οι επιστήμονες, στην έκθεσή τους, κατηγορούν την καπνοβιομηχανία ότι προσπαθεί να περάσει την ιδέα ότι τα συστήματα εξαερισμού μειώνουν τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος και ότι καπνιστές και μη καπνιστές μπορούν να μοιράζονται τους ίδιους χώρους.

Η προσπάθεια αυτή της καπνοβιομηχανίας ξεκίνησε το 1970 και εντάθηκε, καθώς με τον καιρό προέκυψαν ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος.

Για περισσότερο από μία δεκαετία η καπνοβιομηχανία προσπαθεί επίσης να παραπληροφορήσει τη βιομηχανία τουρισμού παρέχοντας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η υιοθέτηση χώρων μη-καπνιστών θα φέρει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.