απονευρωση | βελονες βελονισμου γιν γιανγκ | συμπτωματα ασθενειών γατων | kakwsi karpou

Καπνοβιομηχανία κατέστρεφε ενοχοποιητικά έγγραφαΗ καπνοβιομηχανία British American Tobacco, σε συνεργασία με τη νομική εταιρεία της Αυστραλίας Clayton Utz, κατέστρεφε χιλιάδες έγγραφα που θα την ενοχοποιούσαν, σύμφωνα με το πόρισμα του Αυστραλού δικαστή κ. Τζέφρεϊ Ίνες.

Οπως είναι ήδη γνωστό η ετοιμοθάνατη Aυστραλή Ρόλαν Μακάμπι η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου του πνεύμονα, κέρδισε τον δικαστικό αγώνα με τη γιγαντιαία εταιρία τσιγάρων British American Tobacco, παρότι εδώ και δέκα χρόνια συνεργασία με δικηγόρους η εν λόγω εταιρία είχε συγκροτήσει στρατηγική σύμφωνα με την οποία κατέστρεφε όλα τα έγγραφα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενοχοποιητικές αποδείξεις εναντίον της.

Ήδη η Υπηρεσία Ελέγχου Τιμών και Προστασίας Καταναλωτών (ACCC) ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνα για το ρόλο της νομικής εταιρίας Clayton Utz στην υπόθεση της καταστροφής των εγγράφων, ενώ ανάλογη έρευνα θα κάνει και η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας, αλλά και τα Ινστιτούτα Νομικών στη Βικτώρια και στη Νέα Νότια Ουαλία.

Παράλληλα η Υπηρεσία Ελέγχου Τιμών και Προστασίας Καταναλωτών θα κάνει έρευνα και για τον ρόλο της British American Tobacco. Αν οι δικηγόροι και η καπνοβιομηχανία βρεθούν ένοχοι για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης απειλούνται με χρηματικό πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Πάντως εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρίας Clayton Utz ανακοίνωσε ότι η British American Tobacco θα κάνει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης. Η αποζημίωση 700.000 δολαρίων (Αυστραλίας) που απεφασίσθη από το Ανώτατο Δικαστήριο να δοθεί στη Ρόλαν Μακάμπε, αποτελεί ιστορικό ορόσημο, δεδομένου ότι είναι η πρώτη του είδους της στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η δικαστική απόφαση δίνει το πράσινο φως και σε χιλιάδες άλλους καπνιστές ανά τον κόσμο να μηνύσουν την ίδια εταιρία. Ο δικαστής Ινες στην αγόρευσή του απεκάλυψε ότι η εταιρία ΒΑΤ, εκτός του ότι κατέστρεψε χιλιάδες έγγραφα τα οποία θα ήταν αποδεικτικά της ενοχής της, είχε αναθέσει σε εταιρία μάρκετινγκ να πάρει συνέντευξη από την κ. Μακάμπε, ελπίζοντας να προκύψει κάποια πληροφορία που θα την παρουσίαζε ως αναξιόπιστη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.