Τα μυστικά της επιτυχημένης δίαιτας

Ο πιο επιτυχημένος τρόπος απώλειας βάρους φαίνεται να είναι η δίαιτα η οποία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά, σε συνδυασμό με σωματική άσκηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Αμερικανικού περιοδικού για τους καταναλωτές Consumer Reports magazine.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 32.000 άτομα τα οποία έκαναν δίαιτα, βρέθηκε ότι πολύ λίγα από τα άτομα που κατάφεραν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν, είχαν ακολουθήσει κάποιο ακριβό πρόγραμμα αδυνατίσματος ή είχαν χρησιμοποιήσει υποκατάστατα γεύματος ή συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτη του περιοδικού Nancy Metcalf, τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι για την απώλεια βάρους δεν απαιτείται η αγορά ειδικών τροφίμων ή το να ακολουθήσει κάποιος τις συμβουλές κάποιων “γκουρού” της διατροφής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας σχεδόν το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων (περίπου 8.000 άτομα) σημείωσαν επιτυχία, καταφέρνοντας να χάσουν τουλάχιστον το 10% του αρχικού σωματικού βάρρους και να το διατηρήσουν για ένα χρόνο.

Επιπλέον 4.000 άτομα σημείωσαν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία αφού κατάφεραν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους για τουλάχιστον μία πενταετία.

Μόλις το 14% των ατόμων αυτών που κατάφεραν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους για περισσότερο από πέντε χρόνια είχαν ακολουθήσει κάποιο από τα πιο δημοφιλή προγράμματα απώλειας βάρους στις ΗΠΑ, όπως είναι το πρόγραμμα Weight Watchers ή αυτό της Jenny Craig.

Η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής ή λήψη αδυνατιστικών σκευασμάτων που λαμβάνονται χωρίς συνταγή γιατρού περιορίστηκε μόνο στο 6% των ατόμων που σημείωσαν επιτυχημένη απώλεια βάρους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (88%) δεν έλαβε κανένα υποκατάστατο γεύματος.

Οσοι μάλιστα είχαν εντάξει και τη σωματική άσκηση στη ζωή τους, προκειμένου να χάσουν κιλά, δήλωσαν ότι η άσκηση ήταν ο νούμερο ένα παράγοντας που βοήθησε στην επιτυχημένη απώλεια βάρους.

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η απώλεια βάρους δεν απαιτεί μαγικές δίαιτες ή “ειδικά” σκευάσματα που υπόσχονται το τέλειο σώμα. Αν και η μελέτη αυτή δεν προέρχεται από επιστημονικό περιοδικό, τα στοιχεία που παρουσιάζει προέρχονται από τους ίδιους τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος και εκφράζει την άποψη χιλιάδων ατόμων που ακολουθούν κάποια δίαιτα.

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής λοιπόν, σε συνδυασμό με σωματική άσκηση είναι το μυστικό της επιτυχημένης απώλειας, το οποίο βέβαια αποτελεί πλέον κοινό μυστικό.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση