Τιμητική διάκριση σε Ελληνα νεογνολόγο

Με το ύπατο βραβείο της Παιδιατρικής Εταιρείας του Κεμπέκ “Λετοντάλ” (Letondal) για το 2002 τιμήθηκε ο δρ. Απόστολος Παπαγεωργίου, καθηγητής Παιδιατρικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Μαγκίλ, για τα επιτεύγματά του στο χώρο της περιγεννητικής.

Ο δρ. Παπαγεωργίου είναι ένας διαπρεπής νεογνολόγος στη διεθνή ιατρική σκηνή, ο οποίος σφράγισε με την παρουσία του τον τομέα της περιγεννητικής βιωσιμότητας στην επαρχία του Κεμπέκ.

Γεννήθηκε στο Πήλιο και σπούδασε γυναικολογία στο Παρίσι. Από το 1974 είναι διευθυντής της Νεογνολογίας στο Νοσοκομείο Jewish του Μόντρεαλ, τμήματος του Περιγεννητικού Κέντρου του Μαγκίλ.

Εχει στο ενεργητικό του 10 επιστημονικά συγγράμματα και 130 επιστημονικές παρουσιάσεις στις διεθνείς ιατρικές συναντήσεις σε 32 χώρες. Υπήρξε μέλος πολλών επιτροπών σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια καθώς και μέλος της επιτροπής για το ΕΣΥ στην Ελλάδα το 1994.

Ο δρ. Απόστολος Παπαγεωργίου, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Περιγεννητικού τομέα της Παιδιατρικής Εταιρείας του Καναδά καθώς και πρόεδρος των Νεογνολόγων του Κεμπέκ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση