αιμοπτυση | κακωση καταγμα στον καρπο | Πως βιωνει ενα χωρισμο ο αντρας | λοιμωξη αναπνευστικου εντατικη

Σε φθίνουσα πορεία οι ιώσειςΣε ύφεση βρίσκεται η επιδημία των ιώσεων σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων. Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης 26/04 ότι αν αυτή η ύφεση συνεχιστεί και την Παρασκευή, το υπουργείο θα προχωρήσει ακόμα και στη λήξη των έκτακτων μέτρων.

Από τα πέντε νέα κρούσματα που δηλώθηκαν την Πέμπτη 26/04 στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων τα δύο έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη και από ένα στα Γιαννιτσά, την Καβάλα και τη Χαλκιδική.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι ο ρυθμός δήλωσης των κρουσμάτων μέσα από ένα πρότυπο δίκτυο πληροφόρησης που έχει στήσει το ΚΕΕΛ σε όλη τη χώρα δείχνει όπως τουλάχιστον τον διαβεβαιώνουν και οι επιστήμονες ότι υπάρχει περιορισμός του φαινομένου.

Η κατάσταση των πέντε νέων ασθενών που εμφάνισαν μυοπερικαρδίτιδα είναι ελεγχόμενη, ενώ η πορεία της υγείας όσων περιστατικών είχαν δηλωθεί μέχρι χθες έχει ως εξής: 14 ασθενείς έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο, 19 είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μόνο τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπεραμύνθηκε των μέτρων που ελήφθησαν λέγοντας ότι σήμερα ζούμε στον κόσμο της πληροφορίας και είναι αδιανόητο να κρύβουμε τα περιστατικά και να μην παίρνουμε μέτρα.

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους είναι καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι ακόμα και η βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι ένας καλός λόγος για να περιοριστεί η διασπορά των ιών.

Η πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας Λοιμώξεων κ. Κ. Κανελλακοπούλου εξηγεί ότι ο καλός καιρός δεν ευνοεί το κλείσιμο για πολλές ώρες σε εσωτερικούς χώρους και υπό την έννοια αυτή είναι θετικό το ότι τις επόμενες ημέρες ο κόσμος θα μπορεί να βγει περισσότερο έξω.

Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία Λοιμώξεων οι πιο χρήσιμες συμβουλές για κάποιον που διαπιστώνει ότι έχει ίωση είναι η ανάπαυση, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, η μη λήψη αντιβιοτικών χωρίς τη συνταγή γιατρού, το τηλεφώνημα στο γιατρό όταν ο πυρετός ξεπερνά το 38,5 και η επίσκεψη σ' αυτόν αν τα συμπτώματα γίνουν πιο έντονα.

Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν αύξηση των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού και όχι τόσο των ιώσεων που οφείλονται σε εντεροϊούς επισήμανε ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης καθηγητής πνευμονολογίας. Οι ειδικοί εξηγούν ότι ανεξάρτητα από τις μεταβολές του καιρού η βασική πηγή διασποράς των ιών είμαστε εμείς οι ίδιοι κυρίως λίγο πριν εμφανίσουμε την ίωση και κατά τις πρώτες ημέρες εκδήλωσής της.

Οποιος έχει ίωση σύμφωνα με τους ειδικούς προστατεύει το περιβάλλον του αν κρατάει αποστάσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας, όταν βήχει χρησιμοποιεί μαντήλι, αποφεύγει τα φιλιά και τις χειραψίες και πλένει σχολαστικά τα χέρια του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.