συμπτωματα υψηλης χοληστερινης | διαταραχη χρησης ουσιων | αναρρόφηση εμβρύου | μαστίτιδα γατα | μολυνση

Οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου τα ΣαββατοκύριακαΟι έφηβοι δεν χρειάζονται πλέον δικαιολογία για να παραμένουν στο κρεβάτι τους ως αργά, το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής, αφού έχουν πια την συγκατάθεση των επιστημόνων. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς του Northwestern University στο Ιλινόις, τα νεαρά άτομα πρέπει να κοιμούνται περισσότερες ώρες το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αναπληρώνουν τον ύπνο που έχασαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι ερευνητές μάλιστα υποστηρίζουν πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να δημιουργήσει στους έφηβους προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς επίσης μπορεί και να ευθύνεται για την μειωμένη απόδοση τους στο σχολείο.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 729 άτομα, ηλικίας 12-17 ετών. Τα χώρισαν σε δύο γκρουπ. Η πρώτη ομάδα κοιμόταν τις καθημερινές 8.5 ώρες, κατά μέσο όρο, και περισσότερο από 9.5 ώρες τα Σαββατοκύριακα, ενώ η δεύτερη κοιμόταν λιγότερες ώρες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του American Academy of Neurology's, έδειξαν πως τα άτομα της πρώτης ομάδας ανταποκρίνονταν καλύτερα στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιδιά που ένιωθαν κουρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας και είχαν μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.