Οι φυσικές ομορφιές της Μυκόνου δε χρειάζονται …σεξιστικούς νόμους

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης με αφορμή άρθρο του Αυστραλού δημοσιογράφου Τζον Γκολντ στο τοπικό – τουριστικό περιοδικό “This Month on main beach” της Gold Coast (Χρυσή Ακτή) όπου ισχυρίζεται ότι “με ειδικό νόμο οι Ελληνες επιτρέπουν μόνο στις όμορφες να κάνουν μπάνιο και ηλιοθεραπεία στις θάλασσες και τις παραλίες της Μυκόνου. Το παράδειγμά τους θα πρέπει να το μιμηθούμε και εμείς”, δήλωσε: “Θα πρέπει σχετικά να πληροφορήσω τους ενδιαφερόμενους ότι στα νησιά μας και στη Μύκονο ειδικότερα δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας που να μπορούσε να οδηγήσει τις αρχές σε παρόμοιες σκέψεις: Ολες οι κυρίες που εμφανίζονται στις παραλίες μας είναι αρκούντως κομψές, ευειδείς και ευχάριστες, αυτό προφανώς θα είναι και η αφετηρία της παρανόησης εκ μέρους του κ. Τζόν Γκόλντ. Εξάλλου, ανεξάρτητα με τους όποιους προβληματισμούς ορισμένων παραγόντων του τουρισμού στην καλοκαιριάτικη Αυστραλία, είναι γνωστό ότι τόσο η νομοθεσία μας, όσο και οι κατευθύνσεις μας τοπικά, είναι ελάχιστα σεξιστικές, μη υπάρχοντος και λόγου – όπως υποβοηθητικά προανέφερα – για να είναι”.

Τίτλος του επίμαχου άρθρου του περιοδικού, που κυκλοφορεί στην περιοχή του Gold Coast (Χρυσή Ακτή) της δημοφιλέστερης τουριστικής περιοχής της Αυστραλίας, είναι “Για το Καλό του Τουρισμού μας, διώξτε τις χοντρές από τις παραλίες”.

Στο άρθρo του ο Τζον Γκολντ αφού εξηγεί ότι ο τουρισμός είναι “πηγή ζωής” για την περιοχή σημειώνει πως μόνο οι καλλίγραμμες γυναίκες ελκύουν τους τουρίστες και καλεί τον επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας, Μπομπ Μπρετ, “να μιμηθεί το παράδειγμα των Ελλήνων” γράφοντας χαρακτηριστικά: “Παρακολούθησα πρόσφατα με ενδιαφέρον ένα ντοκιμαντέρ στην SBS όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι στη Μύκονο, το παγκοσμίου φήμης ελληνικό νησί το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό, οι τοπικές αρχές αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν στις παραλίες όμορφες καλλίγραμμες γυναίκες με σφικτά στήθη και εντυπωσιακά οπίσθια. Και για να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι διαφημιστικές εκστρατείες της Μυκόνου, αποφάσισαν να απαγορεύουν τις “μη-ελκυστικές”, όπως τις χαρακτηρίζουν, γυναίκες από τις παραλίες τους”.

Συνεχίζοντας ο Αυστραλός αρθρογράφος προβαίνει σε απίστευτους εξωφρενικούς ισχυρισμούς υπογραμμίζοντας ότι “οι Έλληνες δημιούργησαν και ειδική αστυνομική μονάδα, την οποία ονόμασαν “Μονάδα Ομορφιάς” και τα μέλη της κρατώντας μια μεζούρα περιοδεύουν τις παραλίες και, όπου το κρίνουν απαραίτητο, μετρούν τις γυναίκες και όσες δεν πληρούν τις …προϋποθέσεις, απομακρύνονται”.

Ο Τζον Γκόλντ γράφει ότι αυτό είναι “μια καταπληκτική ιδέα” την οποία πρέπει να υιοθετήσουν οι Αυστραλοί. “Η πραγματικότητα είναι ότι διαφημίζουμε τις παραλίες μας ως χώρους που συγκεντρώνονται πανέμορφες κοπέλες και έρχονται οι άνδρες, από κάθε μεριά του πλανήτη και συχνά, αντί για όμορφα κορίτσια βλέπουν να είναι ξαπλωμένες “φάλαινες” στις αμμουδιές μας..” γράφει. Το περιοδικό This Month on Main Beach είναι τοπικό και τουριστικού περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση