προληψη του ανθρωπου κατα των ασθενειων | ασκορβικο οξυ | θερμοκρασια νεογεννητου | stud 100 | ypotasi

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛ στην Κρήτη για διερεύνηση των μοιραίων περιστατικώνΟπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων: Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κου Αλέκου Παπαδόπουλου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου κος Θεμ. Σαπουνάς και κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), αποτελούμενο από δύο Επιδημιολόγους - Λοιμωξιολόγους, μεταβαίνουν σήμερα στην Κρήτη προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω την αιτιολογία και τα χαρακτηριστικά των τριών αιφνίδιων θανατηφόρων περιστατικών, που συνέβησαν στο νησί και συνδέθηκαν με ιογενή λοίμωξη.

Η διερεύνηση θα γίνει σε συνεργασία με το ΠεΣΥ Κρήτης, το Εργαστήριο Κλινικής Βακτηριολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής, τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΕΠΑΓΝΗ καθώς και τους θεράποντες ιατρούς.

Το τελευταίο 10μερο στην Κρήτη παρουσιάστηκαν δύο περιστατικά με συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης, τα οποία κατέληξαν. Στο νεκροτομικό έλεγχο, που έγινε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ), διαπιστώθηκε μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα συμβατή με ιογενή λοίμωξη. Τα δείγματα, που ελήφθησαν για ιστολογικό έλεγχο, έχουν σταλεί για εξέταση και οι απαντήσεις αναμένονται.

Σήμερα παρουσιάστηκε μία περίπτωση θανάτου σε νεαρό άτομο και σύμφωνα με τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέεται με συγγενή στένωση της αορτής.

Με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχει τεκμηριωθεί σχέση ανάμεσα στα τρία περιστατικά ούτε κοινός αιτιολογικός παράγοντας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.