αναπνευστικο συστημα ασθενειες | κορωναιο | ανθρακασ ζωονοσοσ | αρρυθμιες αιτια | Χαπι για διακοπη κυησης

Ερευνα για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας στη ΚρήτηΣε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κρήτης, καθώς ανησυχίες έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος δύο γυναικών (η μία στο Ηράκλειο και η άλλη στο Λασίθι), οι οποίες παρουσίασαν οξεία φλεγμονώδη μυοκαρδίτιδα συμβατή με ιογενή αιτιολογία και υπέκυψαν λίγες ώρες μετά την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία. Με αφορμή τα γεγονότα αυτά το ΠεΣΥ Κρήτης σε ανακοίνωση του τονίζει:

Τις τελευταίες δέκα ημέρες παρουσιάστηκαν στην Κρήτη δύο περιστατικά με ορισμένα κοινά στοιχεία. Δύο γυναίκες σε νεαρή σχετικά ηλικία παρουσίασαν καρδιολογικά συμπτώματα και μετά από ολιγόωρη νοσηλεία απεβίωσαν. Τα ιατροδικαστικά ευρήματα έδειξαν πως και οι δύο γυναίκες παρουσίαζαν οξεία φλεγμονώδη μυοκαρδίτιδα, συμβατή με ιογενή αιτιολογία.

Από την έρευνα των δεδομένων διαπιστώθηκε πως η ιατρική διαχείριση των περιστατικών ήταν η ενδεδειγμένη. Επισημαίνεται πως παρόμοια περιστατικά εμφανίζονται στην Κρήτη σε συχνότητα 3-4 κατ' έτος, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη επιδημίας γρίππης στην Ελλάδα, ούτε στην Κρήτη αυτή την εποχή.

Επιπλέον, τα δύο περιστατικά προέρχονται από διαφορετικές και απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης. Από το ΠεΣΥ τονίζεται πως οι υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την αναγνώριση περιστατικών που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα, ενώ όλοι οι γιατροί μπορούν να επικοινωνούν με την αντίστοιχη κλινική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Καρδιολογική κλινική, τόσο για την παροχή συμβουλών όσο και για την επείγουσα διακομιδή των περιστατικών, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.