σκωληκοειδίτιδα | εκκολπωματα εντερου | βραχιονια αρτηρια | αερια αιματος | mantoux test | ηπατιτιδα β συμπτωματα

Ανέφικτοι στόχοι οδηγούν στην εγκατάλειψη της προσπάθειαςΟι γυναίκες που ακολουθούν ένα διατροφικό πρόγραμμα, θεωρώντας πως θα αλλάξει ο σωματότυπος τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να απογοητευτούν και να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, συγκριτικά με τις γυναίκες που κάνουν δίαιτα με σκοπό να δουν μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές στο σώμα τους.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το University of Strathclyde, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό 'International Journal of Eating Disorders'. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των γυναικών ξεκινά μια δίαιτα με λανθασμένες προσδοκίες, προσμένοντας πως θα αλλάξει η κατασκευή του σώματος της, πράγμα που δεν είναι εφικτό.

Η συστηματική άσκηση και η κατάλληλη διατροφή συμβάλει στη μείωση του λίπους, στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και στην απώλεια βάρους, χωρίς όμως να μπορεί να επηρεάσει τον σωματότυπο.

Με αχλάδι, παρομοιάζεται συνήθως ο σωματότυπος των γυναικών, με κύριο χαρακτηριστικό τα αντιαισθητικά ψωμάκια στους γλουτούς και στην περιφέρεια, ενώ το μήλο αναφέρεται κυρίως στο "σωσίβιο" που μαζεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Για να διακρίνει κανείς σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει (αχλάδι ή μήλο), δεν έχει παρά να κάνει μια απλή διαίρεση. Μετρήστε την περίμετρο της μέσης σας και της περιφέρεια σας και διαιρέστε τα μεταξύ τους. Αν το αποτέλεσμα του κλάσματος είναι πάνω από 0.8 για τις γυναίκες και πάνω από 1.0 για τους άντρες, τότε το σώμα σας έχει σχήμα μήλου.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες με σωματότυπο 'μήλο'. Οι συμμετέχοντες λοιπόν παρακολούθησαν μια σειρά φωτογραφιών που απεικόνιζαν γυναίκες που είχαν διαφορετική σωματική κατασκευή μεταξύ τους. Ρωτήθηκαν λοιπόν σε ποια πίστευαν πως θα μπορούσαν να μοιάσουν, εάν ακολουθούσαν ένα διατροφικό πρόγραμμα και έχαναν τα περιττά κιλά τους.

Η πλειοψηφία των γυναικών επέλεξε τις κοπέλες που είχαν σωματότυπο 'αχλάδι', αγνοώντας το δικό τους σωματότυπο που απείχε πολύ από τον προσδοκώμενο.

Βασιζόμενοι σ' αυτά τα αποτελέσματα, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως για να πετύχει μια γυναίκα τους στόχους της, πρέπει να δεχτεί το σωματότυπο της και να προσπαθήσει να κάνει βελτιώσεις πάνω σ΄ αυτόν.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.