τραχειοβρογχιτιδα | ανεμογκαστρι | τραχηλος λαιμου | εξαρθρωση σαγονιου διαγνωση | polidipsia

Aγωγές κατά νοσοκομείων ύψους 812 εκ. δρχ. για ιατρικά λάθηΣυνεχίζονται οι αγωγές ασθενών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για ιατρικά λάθη, καθώς έγιναν γνωστές ακόμα τρεις περιπτώσεις αγωγών που ζητούν συνολικά 812 εκατομμύρια δραχμές ως ηθική αποζημίωση, κλπ.

Η πρώτη περίπτωση αφορά αγωγή 66χρόνης η οποία στρέφεται κατά του ΚΑΤ και χειρουργών, καθώς κατά την επέμβαση που υπεβλήθη (6,5 ωρών) στην μέση της, κόπηκαν κατά λάθος νεύρα κομβικής σημασίας που είχε ως αποτέλεσμα τη μόνιμη αναπηρία της.

Οπως υποστηρίζει η προσφεύγουσα έχει παντελή αδυναμία βάδισης, αλλά και να σταθεί όρθια, υποφέροντας από ισχυρούς πόνους σε σημείο να λαμβάνει μορφίνη και να της έχει αχρηστευθεί πλήρως το γαστρεντερολογικό της σύστημα.

Η δεύτερη αγωγή είναι δικηγόρου και στρέφεται κατά του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, καθώς κινδύνευσε να χάσει την όρασή του κατά την επέμβαση καταρράκτη που υποβλήθηκε.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση και περιορίσθηκε η απώλεια της όρασή του στο 40%. Συνέπεια όλων αυτών είναι – μεταξύ των άλλων - να μην μπορεί να οδηγήσει. Με την αγωγή του ζητάει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δρχ. για ηθική βλάβη και τα έξοδα νοσηλείας του.

Η τρίτη αγωγή κατατέθηκε από συγγενείς 29χρόνου ο οποίος απεβίωσε προ έξι ετών στον Ερυθρό Σταυρό. Ο αποβιώσας ήταν φορέας του AIDS που δεν είχε όμως εκδηλωθεί και υπέφερε από βρογχοπνευμονία. Οι συγγενείς με την αγωγή τους ζητούν 200 εκατομμύρια δρχ., υποστηρίζοντας ότι τη μοιραία νύκτα οι αρμόδιοι γιατροί απουσίαζαν από την εφημερία του νοσοκομείου και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με το νοσοκομείο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.