Aγωγές κατά νοσοκομείων ύψους 812 εκ. δρχ. για ιατρικά λάθη

Συνεχίζονται οι αγωγές ασθενών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για ιατρικά λάθη, καθώς έγιναν γνωστές ακόμα τρεις περιπτώσεις αγωγών που ζητούν συνολικά 812 εκατομμύρια δραχμές ως ηθική αποζημίωση, κλπ.

Η πρώτη περίπτωση αφορά αγωγή 66χρόνης η οποία στρέφεται κατά του ΚΑΤ και χειρουργών, καθώς κατά την επέμβαση που υπεβλήθη (6,5 ωρών) στην μέση της, κόπηκαν κατά λάθος νεύρα κομβικής σημασίας που είχε ως αποτέλεσμα τη μόνιμη αναπηρία της.

Οπως υποστηρίζει η προσφεύγουσα έχει παντελή αδυναμία βάδισης, αλλά και να σταθεί όρθια, υποφέροντας από ισχυρούς πόνους σε σημείο να λαμβάνει μορφίνη και να της έχει αχρηστευθεί πλήρως το γαστρεντερολογικό της σύστημα.

Η δεύτερη αγωγή είναι δικηγόρου και στρέφεται κατά του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, καθώς κινδύνευσε να χάσει την όρασή του κατά την επέμβαση καταρράκτη που υποβλήθηκε.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση και περιορίσθηκε η απώλεια της όρασή του στο 40%. Συνέπεια όλων αυτών είναι – μεταξύ των άλλων – να μην μπορεί να οδηγήσει. Με την αγωγή του ζητάει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δρχ. για ηθική βλάβη και τα έξοδα νοσηλείας του.

Η τρίτη αγωγή κατατέθηκε από συγγενείς 29χρόνου ο οποίος απεβίωσε προ έξι ετών στον Ερυθρό Σταυρό. Ο αποβιώσας ήταν φορέας του AIDS που δεν είχε όμως εκδηλωθεί και υπέφερε από βρογχοπνευμονία. Οι συγγενείς με την αγωγή τους ζητούν 200 εκατομμύρια δρχ., υποστηρίζοντας ότι τη μοιραία νύκτα οι αρμόδιοι γιατροί απουσίαζαν από την εφημερία του νοσοκομείου και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με το νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση