χολερυθρινη καρκινος | χρονιο αποστημα δοντιου | ταχύτητα καθίζησης ερυθρών | τι τυπος ομοιοπθητικης ειμαι

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τις γυναίκες της ΠαλαιστίνηςΜε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τις παλαιστίνιες γυναίκες, αλλά και τις μητέρες των Ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και με δηλωμένη την αγωνιστική διάθεση των γυναικών να ανταποκριθούν με την αυξημένη παρουσία και δράση τους στις τεράστιες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τρίτου συνεδρίου για τις Γυναίκες και την Αυτοδιοίκηση που οργάνωσε στη Ρόδο το Πανελλήνιο Δίκτυο Αιρετών Γυναικών στην ΤΑ.

Στο ομόφωνο ψήφισμα των 250 συνέδρων καταδικάζεται η βία και η τρομοκρατία απ' όπου και αν προέρχεται όπως και οι τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή.

Οσον αφορά τις συμπερασματικές προτάσεις του συνεδρίου που διατύπωσε η πρόεδρος του δικτύου κ. Μάρω Ζόμπολα επισημαίνεται ότι δεν αρκεί η θεσμοθετημένη ποσοστιαία συμμετοχή στα ψηφοδέλτια (33,3%) και ότι χρειάζεται μεθοδευμένος αγώνας για την εκλογιμότητα.

Χαρακτηρίζεται ως ψευδοεπιχείρημα όσα λέγονται για έλλειψη γυναικών στη συμπλήρωση των συνδυασμών, αφού είναι χιλιάδες οι γυναικες στο συνδικαλισμό, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σε όλη την Ευρώπη το 85% των μελών των ΜΚΟ είναι γυναίκες.

Ζητούν από τα κόμματα να θέσουν επικεφαλής των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών γυναίκες, ως απόδειξη της πολιτικής τους βούλησης για ισότητα.

Διεκδικούν ισχυρή ανανεωμένη τοπική αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ραγδαία μεταλλασσόμενου κόσμου.

Τέλος, επιβεβαιώνεται ότι οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην ΤΑ γιατί είναι το διαρκώς ενεργό και περισσότερο ευαίσθητο κομμάτι της που μπορεί να εμποδίσει την περιθωριοποίηση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων (μειονότητες, πρόσφυγες, τρίτης ηλικίας κλπ).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.