Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Ραδιομαραθώνιο αλληλεγγύης για τα παιδιά της Παλαιστίνης, διοργανώνει η UNICEF την Πέμπτη 5/4 με τη συμπαράσταση δεκάδων ραδιοσταθμών. Σε συνέντευξη τύπου, ο πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Αμπτάλα Αμπτάλα είπε ότι η 5η απριλίου είναι η ημέρα που η Παλαιστίνη γιορτάζει την Ημέρα του Παιδιού, ενώ η συνεχιζόμενη κρίση στην περιοχή έχει καταστήσει όλους τους κατοίκους, αλλά και τους πιο ευάλωτους μεταξύ των οποίων και τα παιδιά, διαρκή θύματα.

Ο πρόεδρος της UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, μετέφερε την έντονη ανησυχία της εκτελεστικής διευθύντριας της οργάνωσης κ. Κάρολ Μπέλαμι για τις επιπτώσεις που επέβαλε στα παιδιά αυτή η κατάσταση. Επίσης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της οργάνωσης ως προς την παροχή βοήθειας από την κλιμάκωση των επεισοδίων σε διάφορους τομείς όπως:

– Υγεία, άμεση βοήθεια με αποστολές πρώτων βοηθειών και εξοπλισμούς για ασφαλείς τοκετούς.

– Ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη με τηλεβοήθεια, εκπαίδευση κοινωνικών λειτουργών και την καλύτερη υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων εκ του 1,3 εκατομ. παιδιών, που, όπως έχει υπολογιστεί, έχουν υποστεί ψυχολογικές συνέπειες.

– Εκπαίδευση με εναλλακτικά προγράμματα σε αποκλεισμένες περιοχές και κατάλληλα εκπαιδευμένους δασκάλους ακόμη και για τα τραυματισμένα παιδιά, ώστε να μην αποκόπτονται από τα μαθήματά τους.

– Ενημέρωση και προώθηση της συμμετοχής των νέων όλου του κόσμου ως προς τον τερματισμό των συγκρούσεων με την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή μη κυβερνητικών και διεθνών οργανώσεων.

Την τραγική πραγματικότητα στην περιοχή μετέφερε ο υπεύθυνος των προγραμμάτων της UNICEF στη δυτική όχθη και τη λωρίδα της Γάζας κ. Bertrand Bainvel: όλοι οι άνθρωποι (κυρίως οι ευάλωτοι) αντανακλούν τη φοβερή ψυχολογική πίεση που υφίστανται.

Στα παιδιά τα πιό εμφανή σημάδια είναι οι εφιάλτες, η αϋπνία, η ενούρηση. Οι ανάγκες για τους ασθενείς είναι τεράστιες ενώ αφθονούν και οι αναφορές από τα σχολεία για ψυχολογικές διαταραχές.
Ο ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται για ενίσχυση της UNICEF ως προς την συνέχιση και διεύρυνση των προγραμμάτων ανακούφισης αυτών των μαρτυρικών παιδιών.

Μεταξύ των δημοσιογράφων που θα παρουσιάσουν τον Ραδιομαραθώνιο είναι οι: Παύλος Τσίμας και Μαριάννα Πυργιώτη από τον Φλας 9,61, Γιώργος Μονεμβασίτης, Ανδρέας Παπασταματίου και Βασίλης Ριζιώτης από την ΕΡΑ – Γιώργος Χουδαλάκης και Κωνσταντίνος Παπανικολάου από τον ΑΝΤ1, Κατερίνα Ακριβοπούλου και Δώρα Σαρρή από το ΣΚΑΙ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για τις προσφορές τους την Πέμπτη στα τηλ: 6189333, 6172570 και μέσω internet: http://www.unicef.gr

Tις επόμενες ημέρες όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς:
Εθνική 169/480020-64 και σε όλα τα ΑΤΜ
Εμπορική 031/8019 1081
CITIBANK 5502 346484
Αγροτική 0170400441670
ALPHA BANK 115002002017649

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση