αρρυθμιες | πως γινεται η απονευρωση δοντιου | ψωριασικη αρθριτιδα συμμετοχη | οταν σπαει η σκωληκοειδίτιδα

Νέα αντιβιοτικά για τις λοιμώξεις του αναπνευστικούΝέα όπλα έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, οι οποίες είναι σε έξαρση την εποχή που διανύουμε, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκαναν οι καθηγητές μικροβιολογίας κ.κ. Νίκος Λεγάκης, Γ. Πετρίκκος και ο λοιμωξιολόγος κ. Π. Γαργαλιάνος, σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Εξελίξεις στη Θεραπεία των Gram -Θετικών Λοιμώξεων", η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 20ού Εθνικού Συνεδρίου Μικροβιολογίας.

Πρόκειται για δύο νέα αντιβιοτικά που κυκλοφόρησαν και στη χώρα μας και τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν μικρόβια ανθεκτικά σε προηγούμενης γενιάς φάρμακα και να σώσουν ζωές ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στο αντιβιοτικό λεβοφλοξασίνη, το οποίο χορηγείται μία φορά την ημέρα και μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς λοιμώξεις του αναπνευστικού, του ουροποιητικού και άλλων συστημάτων, καθώς και στο αντιβιοτικό κινουπριστίνη/δαλφοπριστίνη, το οποίο πέτυχε ίαση 72% σε ασθενείς στους οποίους είχαν αποτύχει όλα τα αντιβιοτικά που είχαν χρησιμοποιηθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.