μπαμπέζια | αρρυθμιες συμπτωματα | ταχύτητα καθίζησης ερυθρών | τι ειναι ο μηνισκος

ΣτΕ: Επίδομα στις πολύτεκνες μητέρες ανεξαρτήτως εισοδήματοςΜετά την διαπίστωση της τελευταίας απογραφής ότι "ωραίοι είμαστε αλλά δεν ...αυξηθήκαμε όσο έπρεπε", το ΣτΕ φρόντισε να επαναφέρει το επίδομα σε όλες τις πολύτεκνες μητέρες, ανεξάρτητα από το συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Συγκεκριμένα έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη, σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται ανώτατο όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος, κρίνοντας παράλληλα αντισυγματικό το νόμο 2459/1997.

Σύμφωνα με το νόμο 2459/1997 είχε τεθεί ο περιορισμός ότι η εν λόγω παροχή θα καταβάλεται στις πολύτεκνες μητέρες, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει κάποια χρηματικά όρια, τα οποία είναι ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχουν και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από προσφυγή πολύτεκνης μητέρας τεσσάρων παιδιών στο ΣτΕ, η οποία ζητούσε να ακυρωθεί η παραπάνω διάταξη.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο συνταγματικός νομοθέτης θεσπίζοντας την υπέρ των πολυτέκνων ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.