γάτες παγκρεατίτιδα | gin | ιντερφερονη τι ειναι | viopsia ipatos | στεφανιαία νόσος | παρενεργειες mmr

Ελληνική πρωτιά στην αντιμετώπιση της ανδρικής στειρότηταςΓια πρώτη φορά στην Ευρώπη οι γιατροί της ουρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με επικεφαλή τον καθηγητή κ. Νικόλαο Σοφικίτη, προχώρησαν σε μεταμόσχευση κυττάρων sertoli σε σπερματικά σωληνάρια για την αντιμετώπιση της παντελούς έλλειψης σπερματοζωαρίων, σε άνδρες που είχαν αυτό το πρόβλημα.

Οι μεταμοσχεύσεις έγιναν με επιτυχία σε δύο Ελληνες και έναν Σαουδάραβα δικηγόρο από το Ριάντ. Αλλες δύο περιπτώσεις μεταμόσχευσης, που έγιναν στο νοσοκομείο Τόπορι της Ιαπωνίας πραγματοποιήθηκαν και πάλι από τον ίδιο καθηγητή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σοφικίτης επισήμανε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών χωρίς σπερματοζωάρια έχουν αναστολή στη σπερματογένεση γιατί τα κύτταρα sertoli δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα σπερματογόνια κύτταρα να εξελιχθούν προς την κατεύθυνση των σπερματοζωαρίων. Μεταμόσχευση κυττάρων sertoli από δότες σε ασθενείς χωρίς σπερματοζωάρια είναι η νέα μέθοδος για να υποστηριχθεί η σπερματογένεση στο δέκτη.

Ο κ. Σοφικίτης επισήμανε ότι η ανδρική υπογονιμότητα δέχεται πλέον ένα ισχυρό πλήγμα και με την επέκταση της μεθόδου και σε άλλα νοσοκομεία θα αρχίσει σταδιακά η εξαφάνισή της και οι άνδρες που έχουν πρόβλημα και υπολογίζονται σε έναν στους χίλιους, θα μπορούν να κάνουν δικά τους παιδιά. Η συγκεκριμένη μέθοδος γίνεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.